Όταν μιλάμε για άλλο επίπεδο…

0
79

[ad_1]

Σε απόσταση 30 χιλιομέτρων από τη καρδιά του Παρισιού, βρίσκεται μια από τις κορυφαίες ποδοσφαιρικές ακαδημίες του κόσμου, βάση της παραγωγικής διαδικασίας του γαλλικού ποδοσφαίρου και δημιούργημα της γαλλικής ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Η Ακαδημία Κλερφοντέν θα γιορτάσει την επόμενη χρονιά τα 30 χρόνια δημιουργίας. Πρώτα χαρακτήρων και κατ’ επέκταση ποδοσφαιριστών. Χαρακτηριστικά παραδείγματα τέτοιας παραγωγής της εν λόγω ακαδημίας είναι οι Τιερί Ανρί και Κιλιαν Μπαπέ.

Στις εγκαταστάσεις υπάρχουν 302 κρεβάτια φιλοξενώντας σπουδαία ταλέντα που δουλεύουν καθημερινά με στόχο τη βελτίωση και εκτόξευσή τους στο υψηλότερο επίπεδο.

Τα μέλη της Ακαδημίας έχουν στη διάθεσή τους άριστες εγκαταστάσεις, συνολικά 10 ποδοσφαιρικά γήπεδα, playrooms, βιβλιοθήκη και σινεμά.

Ένας εκ των δασκάλων της, ο Ζεράρ Ουγιέ, χρησιμοποίησε τους χαρακτηρισμούς…  ακρογωνιαίος λίθος, όραμα, τόπος ενότητας και φιλοσοφία προκειμένου να βάλει σε τίτλους το περίγραμμά της…

Από τα γήπεδά της έχουν περάσει ακόμη οι Γκαλάς, Σαχά και Ανελκά. Για τον τελευταίο ο προπονητής της ακαδημίας Αντρέ Μερέλ, ανέφερε πως «στα 15 παρά το τεράστιο ταλέντο του δεν αγαπούσε πολύ τη δουλειά, κάτι που άλλαξε γρήγορα…»

Σε μια από τις…

[ad_2]

Διαβάστε περισσότερα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ