[ad_1]
Εργοτέλης και ΟΦΗ θα αναμετρηθούν για τη φάση των “16” του κυπέλλου Ελλάδας την Τρίτη 8 Ιανουαρίου. Οι δύο ομάδες του Ηρακλείου έχουν να θυμούνται ακόμα τέσσερις αναμετρήσεις για το θεσμό, όλες πάνω από μισό αιώνα πίσω στο χρόνο!
Συγκεκριμένα οι συντοπίτες του Ηρακλείου, έχουν αναμετρηθεί τέσσερις φορές και ο ΟΦΗ μετράει τρεις νίκες.
07/02/60 ΟΦΗ – Εργοτέλης 1-0
22/03/59 Εργοτέλης – ΟΦΗ 1-0
14/03/56 ΟΦΗ – Εργοτέλης 3-0
09/03/55 ΟΦΗ – Εργοτέλης 1-0
Το Ηράκλειο στο πόδι για το “ντέρμπι”!
Στην ιστορία έμεινε το παιχνίδι του 1960 για τη σκληρότητα του με τον πιο έμπειρο ΟΦΗ να επικρατεί τελικά 1-0. Ο ΟΦΗ αγωνιζόταν στη νεοσύστατη B’ Εθνική
Κατηγορία και ο Εργοτέλης κέρδιζε τότε την άνοδο του, στην ίδια κατηγορία από
το τοπικό πρωτάθλημα. Οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων αγωνίστηκαν με υπερβάλλοντα ζήλο που πολλές φορές άγγιξε το αντιαθλητικό παιχνίδι, με αποτέλεσμα να υπάρξει σύρραξη και αποβολή πάικτη του Εργοτέλη στο δεύτερο ημίχρονο.
Το νικητήριο γκολ του ΟΦΗ πέτυχε ο Κώστας Παπουτσάκης και μαζί χάρισε στην ομάδα του το εισιτήριο για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.
H μοναδική νίκη του Εργοτέλη!
Η αναμέτρηση της σεζόν 1958-59, ήταν η μόνη που ο Εργοτέλης πήρε την πρόκριση στην επόμενη…
[ad_2]
Διαβάστε περισσότερα










