Γιατί τα πιο εμβληματικά ιστιοφόρα του κόσμου βρέθηκαν σε ένα λιμάνι

0
53

[ad_1]

Τα πιο ωραία (και ακριβά βεβαίως) ιστιοφόρα του κόσμου βρέθηκαν όλα μαζί σε ένα λιμάνι: αυτό της Χάβρης, της νορμανδικής πόλης της Γαλλίας.

Το Belem, το Mir, το Sagres II, το Shabad Oman, και άλλα μεγάλα και εμβληματικά «σκαριά» έκαναν παρέλαση στα νερά του γαλλικού λιμανιού, στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Τα μεγάλα Ιστία της Χάβρης», για τον εορτασμό των 500 ετών από την ίδρυση του επινείου.
Τη Χάβρη ίδρυσε ο Φραγκίσκος Α’ το 1517 και είναι το δεύτερο μεγαλύτερο λιμάνι της Γαλλίας, μετά τη Μασσαλία.

Το Belem

Η διοργάνωση ήταν η μοναδική συγκέντρωση μεγάλων ιστιοφόρων του 2017 που οργανώθηκε στη Γαλλία και επίσης ο τελευταίος σταθμός της «Ρεγκάτας Μεγάλων Ιστιοφόρων» (RDV2017 Tall Ships Regatta), του ιστιοπλοϊκού αγώνα εκπαιδευτικών ιστιοφόρων που έχει στόχο την εκπαίδευση των νέων στη ναυτιλία.

Συνολικά 400.000 λάτρεις του είδους επισκέφθηκαν δωρεάν τα πλοία από την περασμένη Πέμπτη και παρακολούθησαν την παρέλαση. «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι γιατί περιμέναμε 300.000», ανακοίνωσε η δημαρχία.

31 ιστιοφόρα απέπλευσαν από τις βάσεις τους στην περιοχή της Χάβρης και στη συνέχεια πέρασαν μπροστά από την αποβάθρα του Σαουθάμπτον, εκεί όπου άρχισε η κατασκευή του λιμανιού της Χάβρης. Τα…

[ad_2]

Διαβάστε περισσότερα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ