Έχει μια δουλειά η ''βασίλισσα'' (video)

0
48

[ad_1]

Η ΑΕΚ έχει μπροστά τον τελικό του διηπειρωτικού κυπέλλου.Το 1968 θύμα της ήταν η Σλάβια Πράγας, το 2000 η Κίντερ Μπολόνια του Νίκου Οικονόμου, πέρσι η Μονακό.Κυριακή βράδυ είναι έτοιμη να γράψει ιστορία κόντρα στη Φλαμένγκο.

1968

Ήταν η δεύτερη κατά σειρά διασυλλογική διοργάνωση αυτού του θεσμού.Η ΑΕΚ έφτασε στον πρώτο διεθνή τίτλο της ιστορίας της. Κατείχε για πολλά χρόνια και το παγκόσμιο ρεκόρ προσέλευσης κόσμου, καθώς 55.800 (επισήμως) / 80.000 (συνολικά) άτομα παρακολούθησαν στο Παναθηναϊκό Στάδιο τον τελικό με τη Σλάβια Πράγας., πράγμα που θεωρήθηκε ρεκόρ για τα παγκόσμια αθλητικά δεδομένα και γράφτηκε στο βιβλίο Γκίνες…. 

O Γιώργος Aμερικάνος, ο Γιώργος Tρόντζος, οXρήστος Zούπας, ο Στέλιος Bασιλειάδης, ο  Aίας Λαρεντζάκης, μαζί με τον Πέτρο Πετράκη, τον Δημητριάδη, τον Λάκη Tσάβα και τον Nίκο Nεσιάδη είχαν ξεκινήσει την πορεία για την κορυφή της Ευρώπης δύο χρόνια πριν…. 

Κύπελλο ΣΑΠΟΡΤΑ 2000

32 χρόνια μετά στη Λωζάνη η ΑΕΚ συνάντησε την Κίντερ Μπολόνια και γράφει ακόμα μια χρυσή σελίδα στο Ελληνικό μπάσκετ.Με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς στο τιμόνι η Ένωση κέρδισε το φαβορί με τον αρχηγό Νίκο Χατζή να σηκώνει το βαρύτιμο τρόπαιο στο τελικό 83-76.

ΑΕΚ: Χατζής 16, Κορωνιός 11, Μούρσεπ 15, Μπούι 15, Κακιούζης 12,…

[ad_2]

Διαβάστε περισσότερα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ