Άντονι Πέρκινς: Από το «Ψυχώ» του Χίτσκοκ στη «Δίκη» του Όρσον Γουέλς

0
92

[ad_1]

Ο υποψήφιος για Όσκαρ ηθοποιός, Άντονι Πέρκινς (Anthony Perkins: 4 Απριλίου 1932 – 12 Σεπτεμβρίου 1992), μέσα από την πλούσια φιλμογραφία έχει γράψει τη δική του ιστορία στην Ιστορία της Έβδομης Τέχνης. Με αφορμή τη συμπλήρωση 25 χρόνων από τον θάνατό του, θυμόμαστε δύο εμβληματικές ερμηνείες του, στο «Ψυχώ» του Άλφρεντ Χίτσκοκ και στη «Δίκη» του Όρσον Γουέλς.

Ο Άντονι Πέρκινς πραγματοποίησε το ντεμπούτο του το 1953 στην ταινία «Η Ηθοποιός» (The Actress) και βραβεύτηκε με τη Χρυσή Σφαίρα ως πρωτοεμφανιζόμενος ηθοποιός. Για τη δεύτερη ταινία του, «Ο Άνθρωπος Δίχως Όπλα» (Friendly Persuasion – 1956), προτάθηκε για Όσκαρ Β’ Ανδρικού ρόλου. Το 1958 πρωταγωνίστησε με τη Σίρλεϊ Μπουθ και τη Σίρλεϊ Μακλέιν στην ταινία «Έτοιμοι για Γάμο» (The Matchmaker). Συμπρωταγωνίστησε επίσης στην ταινία «Πόθοι κάτω από τις Λεύκες» (Desire Under the Elms – 1958) με τη Σοφία Λόρεν, ενώ στη ρομαντική κωμωδία «Οι Γυναίκες Τρελαίνονται για τους Ψηλούς» (Tall Story – 1960), συνεργάστηκε με την Τζέιν Φόντα.

Το 1960 έγινε παγκόσμια γνωστός ως Νόρμαν Μπέιτς, ο ανθρωποκτόνος ιδιοκτήτης του Μπέιτς Μοτέλ στην ταινία «Ψυχώ» (Psycho – 1960), που σκηνοθέτησε ο Άλφρεντ Χίτσκοκ. Το 1961 έπαιξε στην ταινία «Αγαπάτε τον Μπραμς;» (Goodbye Again) με συμπρωταγωνίστρια την Ίνγκριντ Μπέργκμαν και κέρδισε το…

[ad_2]

Διαβάστε περισσότερα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ