15.6 C
Kifissia
Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου, 2022

Αγρίνιο: Εξαγριωμένο το πλήθος για τον 49χρονο ιερέα που κατηγορείται για βιασμό – Τι λέει ο δικηγόρος του

Must read

Οργισμένες ήταν οι αντιδράσεις του κόσμου που είχε συγκεντρωθεί έξω από τα δικαστήρια Αγρινίου, την ώρα που οδηγείτο στον ανακριτή, ο ιερέας που κατηγορείται για βιασμό ανήλικης.

Οι συγκεντρωμένοι κατά την άφιξη του 49χρονου ιερέα ξέσπασαν σε βρισιές και γιουχαρίσματα.

Ο 49χρονος,  όπως μεταδίδει το karvasaras.gr, εισήλθε στο Δικαστικό Μέγαρο Αγρινίου από πλαϊνή είσοδο ώστε να αποφευχθεί η επαφή του με το συγκεντρωμένο πλήθος.

Παρόλα αυτά η άφιξή του στον χώρο έγινε αντιληπτή από τους συγκεντρωμένους που ξέσπασαν κατά του ιερέα. Ακολούθησαν φωνές, βρισιές, γιουχαρίσματα και ατάκες όπως «κρεμάλα που@@@παπα».

Ο Δημήτρης Νικάκης, δικηγόρος του 49χρονου ιερέα από το Αγρίνιο που κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων κοριτσιών το 2007, προχώρησε σε αίτηση ακύρωσης της προδικασίας, χαρακτηρίζοντας παράνομη την όλη διαδικασία σε βάρος του πελάτη του καθώς δεν είναι αυτόφωρο το αδίκημα.

Σημειώνεται ότι ο ιερέας συνελήφθη το πρωί της Πέμπτης 24 Ιουνίου μετά από αιφνίδια έρευνα που έλαβε χώρα στην οικία του την Τετάρτη 23 Ιουνίου, κατά την οποία βρέθηκαν φωτογραφίες με γυμνά σημεία σώματος των ανήλικων στον υπολογιστή του, που κατασχέθηκε όπως και ένα τάμπλετ.

Πριν από την έρευνα είχε προηγηθεί (περίπου ένα μήνα πριν) η καταγγελία των δύο νεαρών γυναικών στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγρινίου για το αδίκημα της σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων που όπως ισχυρίζονται οι νεαρές γυναίκες, υπέστησαν από τον ιερέα το 2007 στην τρυφερή ηλικία των 13 και των οκτώ ετών αντίστοιχα (σήμερα είναι 27 και 22 ετών).

Σημειώνεται ότι νωρίτερα η δικηγόρος των δύο γυναικών χαρακτήρισε άκρως κακοποιητικό το πλαίσιο στο οποίο ενεργούσε ο ιερέας και ισχυρίστηκε ότι η παιδικότητα των τότε ανήλικων κοριτσιών δεν τους επέτρεψε να βρουν τη δύναμη, όμως τώρα την βρήκαν και προχώρησαν στην καταγγελία.

Τι λέει ο δικηγόρος του

«Δεν υπάρχει ίχνος παιδικής πορνογραφίας! Είναι στη φαντασία αυτών των οποίων κατασκεύασαν την ουσία της υποθέσεως», ανέφερε πριν από λίγη ώρα μιλώντας σε δημοσιογράφους έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Αγρινίου, ο δικηγόρος Δημήτρης Νικάκης, συνήγορος του 49χρονου ιερέα από το Αγρίνιο σε βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη μετά από καταγγελίες δύο νεαρών γυναικών για σεξουαλική κακοποίηση όταν αυτές ήταν ανήλικες και αφού μετά από έρευνα στην οικία του βρέθηκαν φωτογραφίες με γυμνά σημεία του σώματος ανήλικων στον υπολογιστή του.

Ο κ. Νικάκης άφησε αιχμές κατά αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, ισχυριζόμενος ότι «η διαδικασία η οποία διενεργήθηκε εις βάρος του ιερέως είναι άκυρη και η ασκηθείσα ποινική δίωξη σε συνέχεια των προανακριτικών ενεργειών του Τμήματος Ασφαλείας Αγρινίου, είναι και αυτή επίσης άκυρη και απαράδεκτη».

Σημειώνεται ότι από την πλευρά της υπεράσπισης του ιερέα υποβλήθηκε αίτηση ακύρωσης της προδικασίας λόγω «έλλειψης των προϋποθέσεων για την αυτόφωρη διαδικασία».

Αυτό σημαίνει ότι αν η αίτηση γίνει δεκτή έως αύριο από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αγρινίου, ο ιερέας θα αφεθεί ελεύθερος, αφού η αυτόφωρη διαδικασία υφίσταται λόγω του αδικήματος της παιδικής πορνογραφίας και όχι των υπόλοιπων κατηγοριών που αντιμετωπίζει για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων, έπειτα από τις καταγγελίες των δύο νεαρών σήμερα γυναικών.

Σε περίπτωση όμως που η αίτηση δεν γίνει δεκτή, ο ιερέας θα απολογηθεί στην Ανακρίτρια Αγρινίου αύριο στις 10:00 το πρωί.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στους δημοσιογράφους ο δικηγόρος του ιερέα, Δημήτρης Νικάκης:

«Σήμερα ήταν προγραμματισμένη η απολογία στις 12:00, όμως είχα δηλώσει αρχικώς ότι αυτή η δικογραφία είναι κατασκευασμένη, τόσο ως προς την ουσία της, όσο και ως προς τη διαδικασία.

Γι’ αυτό λοιπόν σήμερα υποβάλαμε αίτηση ακυρώσεως της προδικασίας λόγω ελλείψεως των προϋποθέσεων για την αυτόφωρη διαδικασία.

Δεν υπήρχε αδίκημα αυτόφωρο. Κατασκευάστηκε. Γι’ αυτό λοιπόν η διαδικασία η οποία διενεργήθηκε εις βάρος του ιερέως είναι άκυρη και η ασκηθείσα ποινική δίωξη σε συνέχεια των προανακριτικών ενεργειών του Τμήματος Ασφαλείας Αγρινίου, είναι και αυτή επίσης άκυρη και απαράδεκτη.

Αναμένεται η έκδοση αποφάσεως από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αγρινίου αύριο το πρωί. Αναλόγως, αν γίνει δεκτή η αίτησή μας και ακυρωθεί η διαδικασία η οποία ενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Αγρινίου, ο ιερέας θα αφεθεί ελεύθερος. Εάν όμως απορριφθεί η αίτησή μας, ο ιερέας θα απολογηθεί αύριο στις 10:00 το πρωί».

Σε ερώτηση για τα άλλα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται ο ιερέας:

«Είναι γεγονός ότι τα άλλα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται ο ιερέας αφορούν προ οκταετίας παρελθόντα χρόνου. Για το αδίκημα για το οποίο συνελήφθη και συνολικώς πλέον παραπέμφθηκε στην κύρια ανάκριση, είναι το πορνογραφικό υλικό. Δηλαδή η κατοχή παιδικής πορνογραφίας.

Δεν υπάρχει ίχνος παιδικής πορνογραφίας! Είναι στη φαντασία αυτών των οποίων κατασκεύασαν την ουσία της υποθέσεως και εν συνεχεία ακολουθήθηκε η κατασκευή της διαδικασίας κατά την αυτόφωρη διαδικασία.

Εμείς θα επιμείνουμε. Ξεκίνησε ένας δικαστικός πόλεμος. Αύριο θα δώσουμε την πρώτη δικονομική μας μάχη. Θα δούμε αν θα πετύχουμε ή θα αποτύχουμε».

Σχετικά με το τι απεικονίζεται στις επίμαχες φωτογραφίες:

«Δεν θέλω να αναφερθώ σε κανένα στοιχείο της δικογραφίας. Όταν θα έρθει η κατάλληλη ώρα θα εκπλαγείτε με τον τρόπο κατασκευής της ουσίας για το ανύπαρκτο αδίκημα του πορνογραφικού υλικού και τον λόγο για τον οποίο κατασκευάστηκε αυτό ως ουσία, έτσι ώστε να ακολουθηθεί η δεύτερη φάση της αυτόφωρης διαδικασίας».

More articles

- Advertisement -spot_img

Latest article