Το παρασκήνιο της συμφωνίας με Γαλλία και τα μηνύματα στην Τουρκία

0
55

[ad_1]

Στην υπογραφή μιας ιστορικής συμφωνίας προχώρησαν Κυριάκος Μητσοτάκης και Εμανουέλ Μακρόν με το κείμενο για πρώτη φορά να προβλέπει την δυνατότητα άμεσης στρατιωτικής συνδρομής από την Γαλλία προς την χώρα μας σε περίπτωση απειλής από άλλη χώρα ακόμη και αν αυτή είναι μέλος του ΝΑΤΟ.

Εθνικό, ευρωπαϊκό και ευρωατλαντικό το κίνητρο

Με την υπογραφή της συμφωνίας για την στρατηγική εταιρική σχέση των δυο χωρών Εμανουέλ Μακρόν και Κυριάκος Μητσοτάκης συμφωνούν να αναβαθμίσουν την αποτρεπτική ισχύ της χώρας και της Ευρώπης στην Ανατολική μεσόγειο.

Η χώρα με ένα εξοπλιστικό πρόγραμμα ύψους 5 δισ. ευρώ προμηθεύεται άμεσα τρεις υπερσύγχρονες γαλλικές φρεγάτες Belharra, με προοπτική παραγγελίας και μιας ακόμη που σε απόλυτη διασύνδεση με τα 24 πολεμικά αεροσκάφη Rafale αποκτά ισχυρό πολλαπλασιαστή ισχύος στο Αιγαίο.

«Σήμερα είναι μια ιστορική ημέρα για την Ελλάδα και τη Γαλλία. Η βούλησή μου να εξοπλιστεί ο ελληνικός στόλος με σύγχρονες γαλλικές φρεγάτες έχει προφανώς κίνητρο εθνικό καθώς θωρακίζει την πατρίδα μας, έχει όμως και κίνητρο ευρωπαϊκό αφού ενισχύει την κοινή αμυντική μας βιομηχανία. (…) Έχει όμως η επιλογή αυτή και έναν χαρακτήρα ευρωατλαντικό.  Γιατί αφορά δύο εταίρους στην…

[ad_2]

Διαβάστε περισσότερα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ