Το Πάσχα να αποδείξουμε ότι αγαπάμε αλλήλους

0
90

[ad_1]

Του Τάσου Γαϊτάνη*

Τις τελευταίες μέρες, τα στοιχεία που εμφανίζονται στη δημοσιότητα δείχνουν ότι η χώρα μας, με τα αυστηρά αλλά αναγκαία μέτρα που εφαρμόστηκαν από την κυβέρνηση, έχει καταφέρει να «φρενάρει» την εξάπλωση του ιού. Παρόλο τα θετικά αποτελέσματα από την έως τώρα διαχείριση της κρίσης, οι δυσκολίες εξακολουθούν να είναι μεγάλες. Ο Απρίλης θα είναι ο πιο δύσκολος μήνας της μάχης. Είναι βέβαιο ότι εάν χαλαρώσουμε και εφησυχάσουμε σήμερα, θα το πληρώσουμε αύριο.

Είμαστε ήδη στην εβδομάδα των παθών. Το Πάσχα είναι η μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης. Άλλες χρονιές, αυτές οι μέρες σήμαιναν για όλους μας ξενοιασιά, επίσκεψη στο χωριό, εκδρομές, συναντήσεις με συγγενείς και φίλους και διέξοδο από την καθημερινότητα της πόλης. Φέτος είναι ανάγκη να καταλάβουμε ότι το Πάσχα θα είναι διαφορετικό. Φέτος δε θα κάνουμε ό,τι κάναμε τις άλλες χρονιές. Φέτος πρέπει να προστατέψουμε τις ζωές μας και τις ζωές των αγαπημένων μας.

Τις προηγούμενες ημέρες η κυβέρνηση έκανε δεκτή την πρόταση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για λειτουργία των εκκλησιών τη Μεγάλη Εβδομάδα μόνο συγκεκριμένες ώρες, αποκλειστικά για τους ιερείς και το αναγκαίο προσωπικό των ναών. Με αυτό τον τρόπο θα…

[ad_2]

Διαβάστε περισσότερα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ