Το μυστήριο με τη νεκρή φάλαινα στον Αμαζόνιο

0
57

[ad_1]

Πολλά ερωτηματικά προκαλεί η νεκρή μεγάπτερη φάλαινα που εντοπίστηκε πριν από τρεις ημέρες στα δάση του Αμαζονίου, περίπου δεκαπέντε μέτρα από τον ωκεανό. Το εύρημα έχει προκαλέσει εντυπώσεις δεδομένου ότι είναι ασυνήθιστο ένα θηλαστικό που ζει στη θάλασσα να εντοπίζεται… στη μέση του δάσους. Πλέον οι επιστήμονες αναμένουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων DNA προκειμένου να ταυτοποιήσουν την προέλευση της.

Το κήτος, η ηλικία του οποίου υπολογίζεται γύρω στους δώδεκα μήνες, βρέθηκε στη νήσο Marajo κοντά στο δέλτα του Αμαζονίου την περασμένη εβδομάδα. Έχει μήκος οκτώ μέτρων ενώ όπως ανέφεραν οι κτηνίατροι που το εξέτασαν, δεν έφερε τραύματα ή πληγές.

Φωτογραφίες και βίντεο του θηλαστικού κάνουν το γύρο του διαδικτύου. Μια ομάδα δέκα βιολόγων της ΜΚΟ Bicho D’ agua έσπευσε στο σημείο προκειμένου να διαπιστώσει πως είναι δυνατόν να βρεθεί μια φάλαινα σε ένα τέτοιο σημείο κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

«Δεν είμαστε ακόμα σίγουροι για το πώς κατέληξε εδώ το πλάσμα αυτό, υποθέτουμε όμως πως βρίσκονταν κοντά στην ακτή και η παλίρροια, η οποία ήταν έντονη τις τελευταίες μέρες, το παρέσυρε και το έριξε στην ενδοχώρα», τόνισε ο Ρενάτα Έμιν, ειδικός σε θέματα της θαλάσσιας ζωής, σύμφωνα με το sciencealert, ενώ…

[ad_2]

Διαβάστε περισσότερα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ