Το αίτημα του 1ου νηπιαγωγείου Κηφισιάς που έμεινε στα αζήτητα

0
581

Αξιότιμε κ. Αντιδήμαρχε,

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να θέσουμε υπόψη σας το κατωτέρω θέμα που προκαλεί μεγάλη ανησυχία τόσο σε εμάς τους γονείς των παιδιών, όσο και τους δασκάλους  αυτών.

Όπως καλά γνωρίζετε μετά την πρόσφατη ανέγερση του κτιρίου – επέκταση του 1ου δημοτικού σχολείου Κηφισιάς ο σχολικός αύλειος χώρος του 1ου Νηπιαγωγείου Κηφισιάς  συρρικνώθηκε και έμεινε ημιτελής.

Το προαναφερθέν θέμα έχει ήδη τεθεί υπόψη σας, με τη με αριθμό πρωτ. 22/13.09.2023 επιστολή της κ. Έλενας Αγγελοπούλου, Προϊσταμένης του 1ου Νηπιαγωγείου Κηφισιάς.

 

Όπως σας υπογράμμισε και η Προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου κ. Αγγελοπούλου, ο αύλειος χώρος του 1ου Νηπιαγωγείου Κηφισιάς έχει μείνει ημιτελής, ελλοχεύοντας εξ αυτού του λόγου σημαντικούς κινδύνους. Η επιφάνεια είναι καλυμμένη με χώμα ή πηλό, χωρίς το απαραίτητο πράσινο χαλί – τάπητα ασφαλείας που είναι απαιτούμενος για την ασφαλή χρήση του εξωτερικού χώρου από τους μαθητές. Προσέτι, η απουσία παιχνιδιών – παιχνίδια παιδικής χαράς- για τα παιδιά επιδεινώνει περαιτέρω την κατάσταση, καθώς τα παιδιά ηλικίας έως 5 περίπου ετών δεν δύνανται να τρέξουν, παίξουν, αθληθούν σύμφωνα και με τις ισχύουσες παιδαγωγικές εγκυκλίους του Υπουργείου .

Η ημιτελής σήμερα κατάσταση της εξωτερικής αυλής προκαλεί άγχος τόσο στους μαθητές, όσο και το διδακτικό προσωπικό. Όπως σημειώνεται από τους ειδικούς, το παιχνίδι σε εξωτερικούς χώρους προάγει τη σωματική και πνευματική τους ανάπτυξη. Η απουσία κατάλληλου χώρου παιχνιδιού αυτή τη στιγμή όχι μόνο εμποδίζει την ανάπτυξή τους, αλλά δημιουργεί και σοβαρό πρόβλημα στη διδασκαλία. Προκαλεί άγχος στο εκπαιδευτικό και εν γένει προσωπικό του νηπιαγωγείου, καθώς είναι σαφές ότι για όλους μας προέχει η ασφάλεια και η υγιεινή για τα παιδιά μας.

Σημαντικότερο όλων όπως προείπαμε, είναι να μην τίθεται σε κίνδυνο η υγεία και η ασφάλεια των παιδιών και εν γένει του προσωπικού του νηπιαγωγείου. Παρ ‘όλα αυτά, όπως έχετε ήδη ενημερωθεί, η υφιστάμενη κατάσταση του εξωτερικού χώρου του νηπιαγωγείου εγείρει πιθανές ανησυχίες για την υγεία και την ασφάλεια αυτών. Η ύπαρξη χώματος, πετρών και μυτερών επιφανείων στον αύλειο χώρο του νηπιαγωγείου, θα μπορούσε πιθανώς να οδηγήσει σε ατυχήματα και τραυματισμούς. Επίσης, η έλλειψη κατάλληλου εξοπλισμού για παιχνίδι αυξάνει περαιτέρω τον κίνδυνο.

Είναι υψίστης σημασίας να δοθεί η αμέριστη και άμεση προσοχή σας για την καίρια αντιμετώπιση αυτών των ζητημάτων, ούτως ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια των μαθητών και η ομαλή λειτουργία του σχολείου.

Παρακαλούμε θερμά το Τεχνικό Τμήμα του Δήμου Κηφισιάς όπως λάβει άμεσα μέτρα για την ολοκλήρωση του σχολικού αύλειου χώρου του 1ου Νηπιαγωγείου Κηφισιάς,  αναθέτοντας σε κάποιον επιβλέποντα μηχανικό της υπηρεσίας τη σχετική εργολαβία.

Η προσθήκη ενός πράσινου χαλιού και η τοποθέτηση κατάλληλων παιχνιδιών παιδικής χαράς θα συνέβαλλε σημαντικά στο γενικότερο θετικό περιβάλλον του σχολείου.

Επιθυμούμε την άμεση προσοχή σας επί του θέματος, καθώς και την ενημέρωσή μας για τις ενέργειες σας, ώστε να επιλυθεί το μείζον τούτο ζήτημα που συνδέεται άρρηκτα με την υγεία, την ασφάλεια, καθώς και τη σωματική και πνευματική ανάπτυξη των παιδιών.

Είμαστε στη διάθεσή σας να συναντηθούμε στο χώρο του 1ου Νηπιαγωγείου Κηφισιάς, ώστε να μπορέσετε να δείτε και από κοντά τον ημιτελή αύλειο χώρο.

Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία και τη δέσμευσή σας ότι προέχει η υγεία και η ασφάλεια των παιδιών μας.

Με εκτίμιση Ο Πρόεδρος