Τουρκία : Μάχες χαρακωμάτων για την επιβολή κυρώσεων

0
49

[ad_1]

Περίπλοκες και δύσκολες προδιαγράφονται οι διαπραγματεύσεις για το ζήτημα της επιβολής κυρώσεων και περιοριστικών μέτρων εναντίον της Τουρκίας εν όψει του προσεχούς Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες στις 10-11 Δεκεμβρίου, με την Ευρωπαϊκή Ενωση (ΕΕ) να κινδυνεύει ακόμη μία φορά να εμφανιστεί κατώτερη των περιστάσεων.

Σύμφωνα δε με πληροφορίες του «Βήματος» για τις παρασκηνιακές διαβουλεύσεις στις οποίες πρωτοστατεί το τελευταίο διάστημα το Βερολίνο, καταβάλλεται προσπάθεια ως και να εγκλωβιστεί η Αθήνα σε ένα πλαίσιο διαλόγου με την Αγκυρα, με την τελευταία να παρακινείται να προβεί σε «κινήσεις καλής θελήσεως» της τελευταίας στιγμής, ώστε να αποφορτιστεί το αρνητικό κλίμα έναντι της Τουρκίας.

Εν αναμονή της ορκωμοσίας Μπάιντεν

Παράλληλα, το Βερολίνο πιστεύει, σύμφωνα με διπλωματικές εκτιμήσεις, ότι η ΕΕ πρέπει να αναμένει την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων από τον Τζο Μπάιντεν πριν προβεί σε σκλήρυνση πολιτικής έναντι της Τουρκίας. Επιπλέον, εξακολουθεί να πιέζει για αξιοποίηση του «μηχανισμού απεμπλοκής» (deconfliction mechanism) που πρόσφατα συμφωνήθηκε στο ΝΑΤΟ (είχε επιδιωχθεί νέα συνάντηση του έλληνα και του τούρκου στρατιωτικού αντιπροσώπου στις 27 Νοεμβρίου που δεν…

[ad_2]

Διαβάστε περισσότερα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ