Home ΤΟΠΙΚΑ Τηλεφωνικές απάτες: Συμμορία αποσπούσε χρήματα από ηλικιωμένους – Περιστατικό και στη Νέα...

Τηλεφωνικές απάτες: Συμμορία αποσπούσε χρήματα από ηλικιωμένους – Περιστατικό και στη Νέα Ερυθραία.

0

«Το παιδί σου είναι σοβαρά, πρέπει να μπει στο χειρουργείο…». Αυτά τα λόγια χρησιμοποιούσαν τα μέλη της συμμορίας που εξαπατούσε ηλικιωμένους μέσω τηλεφώνου και είχαν καταφέρει ν’ αποκομίσουν πάνω από 134.000 ευρώ.

Αστυνομικοί του τμήματος ασφάλειας Αχαρνών συνέλαβαν το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης, στην περιοχή του Ολυμπιακού χωριού, μια 62χρονη, βουλγαρικής υπηκοότητας, την ώρα που θα παραλάμβανε το ποσό των 30.000 ευρώ, από ένα ακόμη θύμα της συμμορίας.

Παράλληλα ταυτοποιήθηκαν κι αναζητούνται δυο ακόμα συνεργοί της, ένας άνδρας και μια γυναίκα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η δράση της οργάνωσης ξεκίνησε τουλάχιστον από τις αρχές του έτους. Τα μέλη της τηλεφωνούσαν στα ανυποψίαστα θύματα τους ως γιατροί, λέγοντας τους πως το παιδί τους έχει τραυματιστεί σοβαρά και θα έπρεπε άμεσα να χειρουργηθεί.

Σύμφωνα με το διαβιβαστικό της αστυνομίας, η συγκεκριμένη συμμορία είχε καταφέρει ν’ αποσπάσει το ποσό των 16.000 ευρώ από ηλικιωμένη στην Αθήνα, σε άλλη περίπτωση στη Νέα Ερυθραία απέσπασαν το ποσό των 20.000 ευρώ, από άλλη ηλικιωμένη στη Νέα Ιωνία πήραν 19.000 ευρώ, ενώ είχαν φτάσει να ζητήσουν μέχρι και 80.000 ευρώ από θύμα τους.

Μια ημέρα πριν τη σύλληψη της 62χρονης τα μέλη της οργάνωσης είχαν κάνει ακόμα ένα τηλεφώνημα σε γιαγιά στο Μαρούσι κι ακολουθώντας την ίδια τακτική ζήτησαν να τους παραδώσει το ποσό των 35.000 ευρώ.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί 11 περιπτώσεις, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται.

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version