Στο σκοτάδι παραμένει η μεγάλη αφαίμαξη του Ταμείου Υγειονομικών

0
36

[ad_1]

Είναι τουλάχιστον άξιο απορίας το πώς ένα σκάνδαλο που αφορά την αφαίμαξη του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολουμένων (ΕΤΑΑ) και του πρώην Ταµείου Σύνταξης και Αυτασφάλισης Υγειονοµικών (ΤΣΑΥ) με την παράνομη καταβολή μεγάλων χρηματικών ποσών προς ιδιωτικές κλινικές, θεραπευτήρια και διαγνωστικά κέντρα έμεινε έξω από την ατζέντα των σκανδάλων που αναφέρθηκαν και προκάλεσαν τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής στον χώρο της Υγείας.

Και αποτελεί τουλάχιστον περίεργη παράλειψη η μη αναφορά σε αυτή την υπόθεση καθώς έχει ενημερωθεί γι’ αυτήν, εδώ και περίπου έναν χρόνο, ο αρμόδιος υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος, ενώ όφειλε να έχει ενημερωθεί και ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός.

Πόρισμα-φωτιά

Από τον Δεκέμβριο του 2016 οι αρμόδιοι υπουργοί έχουν στα χέρια τους πόρισμα-φωτιά γι’ αυτή την υπόθεση και συγκεκριμένα την έκθεση ελέγχου της γενικής επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης (ΓΕΔΔ), Μαρίας Παπασπύρου.

Πρόκειται για έκθεση ελέγχου που διενεργήθηκε από μικτό κλιμάκιο ελεγκτών, μεταξύ των οποίων και υπαλλήλου του υπουργείου Εργασίας και αφορά έρευνα που πραγματοποιήθηκε στους Τομείς Υγείας του ΕΤΑΑ.

Σύμφωνα με το πόρισμα, που αποκαλύπτει σήμερα η «Εφ.Συν.», οι πληρωμές…

[ad_2]

Διαβάστε περισσότερα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ