Στάση αναμονής στη Wall Street ενόψει των αποφάσεων της Fed

0
158

Με μικτά πρόσημα ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Τρίτης οι βασικοί δείκτες της Wall Street εν μέσω ενός νέου μπαράζ εταιρικών αποτελεσμάτων και ενώ οι επενδυτές επέλεξαν να υιοθετήσουν στάση αναμονής ενόψει των ανακοινώσεων νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve την Τετάρτη.

Τα αποτελέσματα τριμήνου λαμβάνουν μορφή χιονοστιβάδας αυτή την εβδομάδα με 113 εταιρείες από τις συνολικά 505 του δείκτη S&P 500 να ανακοινώνουν τα οικονομικά τους μεγέθη μέχρι την Παρασκευή.

Από τον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones ανακοίνωσαν σήμερα τα αποτελέσματα τους οι κολοσσοί Verizon Communications, 3M και Pfizer. Ξεχωρίζουν επίσης οι ανακοινώσεις τριμήνου των Healthcare Inc, Xerox, Whirlpool και Lockheed Martin Corp.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 51,74 μονάδες (0,21%) στις 24.579,96 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq σημείωσε πτώση 57,39 μονάδων (-0,81%) στις 7.028,29 μονάδες, ενώ ο S&P 500 έχασε 3,85 μονάδες (-0,15%) διολισθαίνοντας στις 2.640,00 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν τον δείκτη Dow Jones 18 έκλεισαν με θετικό πρόσημο και 12 με αρνητικό. Εξ΄ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη σημείωσε η Pfizer στα 40,77 δολ. με άνοδο 1,24 δολ. ή σε ποσοστό 3,14%. Ακολούθησαν η United Technologies στα 117,84 δολ. με κέρδη 2,40% και η 3M με άνοδο 1,94% στα 196,95 δολ.

Στον αντίποδα, οι μετοχές με τη χειρότερη επίδοση ήταν η Verizon Communications (-3,25%), η Microsoft (-2,04%) και η Apple (-1,04%).

Οι επενδυτές διατήρησαν στάση αναμονής ενόψει των ανακοινώσεων της Fed αύριο μετά την ολοκλήρωση της διήμερης συνεδρίασης νομισματικής πολιτικής. Το επενδυτικό ενδιαφέρον θα εστιάσει στις δηλώσεις του προέδρου της κεντρικής τράπεζας Jerome Powell ο οποίος, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, θα προσπαθήσει να καθησυχάσει τις αγορές επαναλαμβάνοντας ότι οι αυξήσεις των επιτοκίων θα είναι προσεκτικές προκειμένου να μην αποδυναμωθεί η αμερικανική οικονομία εν μέσω της παγκόσμιας επιβράδυνσης.

Την ίδια στιγμή οι επενδυτές περιμένουν την έναρξη του νέου γύρου των εμπορικών συνομιλιών ΗΠΑ-Κίνας στο τέλος της εβδομάδας μετά και την ανακοίνωση της αμερικανικής κυβέρνησης ότι απήγγειλε κατηγορίες κατά της κινεζικής Huawei Technologies.

Ειδικότερα, η αμερικανική κυβέρνηση κατηγορεί την κινεζική Huawei ότι παραβίασε τις κυρώσεις κατά του Ιράν και έχει υποκλέψει εμπορικά μυστικά από αμερικανικές επιχειρήσεις.

Στα μάκρο της ημέρας, ο δείκτης S&P/Case-Shiller για τις τιμές σε 20 μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 0,3% τον Νοέμβριο από τον προηγούμενο μήνα, ενώ σε ετήσια βάση εμφάνισε άνοδο 4,7%. Αυτή είναι η χαμηλότερη ετήσια άνοδος από τον Ιανουάριο του 2015.

Παράλληλα, βουτιά σημείωσε η καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Ιανουάριο, με τους Αμερικανούς να εμφανίζονται ανήσυχοι για το μέλλον εν μέσω του πολιτικού αδιεξόδου στην Ουάσινγκτον που οδήγησε σε μερική αναστολή των ομοσπονδιακών υπηρεσιών για 35 ημέρες.

Ειδικότερα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης υποχώρησε στις 120,2 μονάδες τον Ιανουάριο από 126,6 μονάδες τον Δεκέμβριο, όπως ανακοίνωσε το Conference Board. Σημειώνεται ότι οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της MarketWatch τοποθετούσαν τον δείκτη στις 124,0 μονάδες.

Ο δείκτες έχει υποχωρήσει τους τελευταίες τρεις μήνες μετά το υψηλό 18 ετών που σημείωσε τον Οκτώβριο στις 137,9 μονάδες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ