Σε υψηλό δύο μηνών οι δείκτες της Wall Street

0
66
Republican Presidential Candidate Donald J. Trump speaks during the final day of the Republican National Convention in Cleveland, Thursday, July 21, 2016. (AP Photo/J. Scott Applewhite)

Σε υψηλό δύο μηνών ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Τρίτης οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με τον S&P 500 να συμπληρώνει πέντε διαδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις καθώς τα ενθαρρυντικά εταιρικά αποτελέσματα συντηρούν το θετικό κλίμα στην αγορά.

Το μεγάλο γεγονός της ημέρας είναι ωστόσο η πολυαναμενόμενη ομιλία του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για την κατάσταση της Ένωσης σήμερα το βράδυ.

Οι επενδυτές θα “χτενίσουν” την ομιλία του Αμερικανού προέδρου για νέα στοιχεία όσον αφορά την πορεία των εμπορικών διαπραγματεύσεων με την Κίνα και τις συνομιλίες με τους Δημοκρατικούς του Κογκρέσου για μια συμφωνία που θα διασφαλίζει τη χρηματοδότηση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης ώστε να μην επαναληφθεί το κυβερνητικό shutdown του προηγούμενου μήνα.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Federal Reserve Ζερόμ Πάουελ είχε δείπνο εργασίας χθες το βράδυ με τον Αμερικανό πρόεδρο και τον υπουργό Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν, όπως ανακοίνωσε η κεντρική τράπεζα.

Ο Πάουελ έχει βρεθεί συχνά στο στόχαστρο του Αμερικανού προέδρου για τις διαδοχικές αυξήσεις των αμερικανικών επιτοκίων οι οποίες, όπως υποστηρίζει, απειλούν την πορεία της οικονομίας. Η Fed ανακοίνωσε πάντως ότι ο Πάουελ δεν συζήτησε στο δείπνο εκτιμήσεις για την πορεία της νομισματικής πολιτικής “εκτός από το να υπογραμμίσει ότι η πορεία της πολιτικής θα εξαρτηθεί από τα εισερχόμενα οικονομικά στοιχεία”.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 172,15 μονάδες (0,68%) στις 25.411,52 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq σημείωσε άνοδο 54,55 μονάδων (0,74%) στις 7.402,08 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κέρδισε 12,83 μονάδες (0,47%) στις 2.737,70 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 21 έκλεισαν με θετικό πρόσημο και 8 με αρνητικό. Εξ΄ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη σημείωσε η Boeing στα 410,18 δολ. με άνοδο 13,18 δολ. ή σε ποσοστό 3,32% και ακολούθησαν η DowDuPont στα 54,26 δολ. με κέρδη 2,13% και Apple με άνοδο 1,71% στα 174,18 δολ.

Στον αντίποδα, οι μετοχές με τη χειρότερη επίδοση ήταν  η Pfizer (-0,78%), η UnitedHealth Group (-0,71%) και η Procter & Gamble (-0,60%).

Οι επενδυτές παραμένουν στο μεταξύ προσηλωμένοι στις ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων με τη μητρική της Google, Alphabet Inc. να ανακοινώνει χθες το βράδυ κέρδη έναντι ζημιών και αύξηση εσόδων για το τελευταίο τρίμηνο, ξεπερνώντας ταυτόχρονα τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Καλύτερα των εκτιμήσεων ήταν και τα αποτελέσματα της εταιρείας καλλυντικών Estée Lauder Companies Inc. ενώ στον αντίποδα η Lumentum Holdings Inc. δεν κατάφερε να επιβεβαιώσει τις προσδοκίες.

Στα μάκρο της ημέρας, τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Markit έδειξαν ότι η δραστηριότητα του κλάδου των υπηρεσιών υποχώρησε ελαφρώς τον Ιανουάριο.

Ειδικότερα, ο δείκτης PMI για τον κλάδο των υπηρεσιών διαμορφώθηκε τον Ιανουάριο στις 54,2 μονάδες από 54,4 μονάδες τον Δεκέμβριο. Αυτό είναι το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσάρων μηνών.

Ο σύνθετος δείκτης PMI για τις υπηρεσίες και τον τομέα της μεταποίησης παρέμεινε αμετάβλητος από τον προηγούμενο μήνα στις 54,4 μονάδες, επίπεδο που είναι κάτω από το μέσο όρο του 2018.

Ξεχωριστή έρευνα του Institute for Supply Management έδειξε ότι η δραστηριότητα του κλάδου αναπτύχθηκε τον Ιανουάριο με το χαμηλότερο ρυθμό των τελευταίων έξι μηνών.

Ειδικότερα, ο δείκτης PMI του ISM διαμορφώθηκε στις 56,7 μονάδες τον Ιανουάριο από 58 μονάδες τον Δεκέμβριο. Την προηγούμενη εβδομάδα ο ISM είχε ανακοινώσει ότι ο μεταποιητικός δείκτης PMI ανέκαμψε στις 56,6 μονάδες από 54,3 μονάδες τον Δεκέμβριο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ