Σακελλαρόπουλου: Μια κοινωνία που δεν διαβάζει είναι καταδικασμένη στον πνευματικό εκβαρβαρισμό

0
89

[ad_1]

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου εγκαινίασε σήμερα την ψηφιακή 17η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης εκφράζοντας τη βεβαιότητά της, ότι το κρίσιμο στοίχημα της φετινής διοργάνωσης θα κερδηθεί και με την πίστη ότι η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου θα συνεχίσει να αποτελεί έναν γόνιμο τόπο εμπειριών, αναζητήσεων και διαλόγου στα χρόνια που θα ‘ρθουν.

Όπως σημείωσε η κ. Σακελλαρόπουλου, φέτος, η πρωτόγνωρη συγκυρία της πανδημίας άλλαξε τη μορφή της διεθνούς έκθεσης, αλλά υπογράμμισε ότι δεν θα πλήξει τον δυναμισμό και τη ζωντάνια της. «Το υπόσχεται το πλούσιο διαδικτυακό πρόγραμμά της, βασισμένο στο όραμα και στον μόχθο των ανθρώπων που δούλεψαν γι’ αυτήν. Το υπόσχεται το πάθος με το οποίο εργάστηκαν για να υπερκεράσουν τις δυσκολίες και να μη ματαιώσουν μια εκδήλωση τόσο ανοιχτή, τόσο δημοκρατική και τόσο χρήσιμη, αλλά να την προσφέρουν στην κοινωνία σε ψηφιακή μορφή, σαν ένα δώρο πνευματικής ανάτασης και αισιοδοξίας» επεσήμανε.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι μια κοινωνία που δεν διαβάζει, μια κοινωνία που έχει εκτοπίσει το βιβλίο στο περιθώριο της κοινωνικής και προσωπικής ζωής είναι μια κοινωνία καταδικασμένη στον πνευματικό εκβαρβαρισμό και την ανελευθερία.

Ωστόσο,…

[ad_2]

Διαβάστε περισσότερα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ