Πώς και γιατί στήθηκε ο παγκόσμιος πόλεμος της μάσκας κατά του κοροναϊού

0
134

[ad_1]

Θα περίμενε κανείς ότι κράτη που διαθέτουν μεγάλα πυρηνικά οπλοστάσια, ικανότητα στρατιωτικών αποστολών στο εξωτερικά και πρωτοπόρο ρόλο στην τεχνολογική εξέλιξη, θα είχαν και επάρκεια στα απλά προστατευτικά μέσα για την αποτροπή της διασποράς μιας πανδημίας.

Και όμως οι ΗΠΑ, η Γαλλία αλλά και οι περισσότερες αναπτυγμένες χώρες βρέθηκαν αντιμέτωπες με ελλείψεις σε βασικά είδη προστασίας απέναντι στον Covid-19, όπως οι μάσκες, τόσοι οι μάσκες με τις κατάλληλες προδιαγραφές για επαρκή προστασία αλλά ακόμη και οι απλές χειρουργικές μάσκες.

Μάλιστα, ακόμη και ειδικοί που αρχίζουν και τείνουν προς τη χρήση μασκών και από τον γενικό πληθυσμό, κατά τα πρότυπα της Κίνας και άλλων ασιατικών χωρών, σπεύδουν να διευκρινίσουν ότι εννοούν απλές υφασμάτινες μάσκες και όχι χειρουργικές ή μάσκες N95 γιατί αυτές πρέπει με κάθε τρόπο να υπάρχουν σε απόθεμα για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Η αιτία για αυτές τις ελλείψεις βρίσκεται σε ένα συνδυασμό απρονοησίας ως προς την ύπαρξη αποθεμάτων και την… παγκοσμιοποίηση.

Πώς η παγκοσμιοποίηση της παραγωγής επιδείνωσε την ετοιμότητα των χωρών

Στις περισσότερες χώρες του κόσμου απλώς δεν παράγονται μάσκες, ιδίως μάσκες επαρκών προδιαγραφών για…

[ad_2]

Διαβάστε περισσότερα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ