Ποιοι «χτυπάνε» τις έδρες στο Βόρειο Τομέα

0
164

Η κατάτμηση της Β’ Αθηνών φαίνεται ότι δημιούργησε ένα καινούριο γαλάζιο κάστρο, αφού στις Ευρωεκλογές η ΝΔ άγγιξε το 40% και ο ΣΥΡΙΖΑ μόλις 21%. Στις εθνικές εκλογές αναμένεται  περαιτέρω διεύρυνση της διαφοράς, ενώ ενδιαφέρον έχει και η κούρσα των σταυρών, ειδικά σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Για τη ΝΔ ο βόρειος τομέας είναι η «μητέρα των μαχών», αφού διαγκωνίζεται για 7 ή 8 έδρες οι δυο αντιπρόεδροι του κόμματος, πρωτοκλασάτα στελέχη καθώς και στενοί συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η πρωτιά θα κριθεί ανάμεσα στον Κωστή Χατζηδάκη και στον Άδωνι Γεωργιάδη, ενώ Νίκη Κεραμέως, Γιώργος Κουμουτσάκος και Θοδωρής Ρουσόπουλος φαίνεται να ακολουθούν. Κι απο κει και πέρα, για τις υπόλοιπες 2-3 έδρες, όλα είναι ανοιχτά. Επίδοξοι διεκδικητές ο στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη, Βασίλης Ξυπολυτάς, ο προερχόμενος από την ΟΝΝΕΔ, Σάκης Ιωαννίδης, ο γνωστός συγγραφέας Πέτρος Τατσόπουλος, ο πρώην αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου Νίκος Ρωμανός, ο πανεπιστημιακός Δημήτρης Καιρίδης, καθώς και οι κυρίες Ζανέτ Καλαντζάκου και Ζωή Ράπτη.

Το αισιόδοξο σενάριο για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι οι 4 έδρες αλλά το πιο φυσιολογικό είναι να έχει 3 εκπροσώπους στην επόμενη βουλή. Φαβορί για την πρωτιά ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και για τη δεύτερη θέση ο Γιώργος Κατρούγκαλος. Μετά, υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός, αφού μία θέση κυνηγούν ο μέχρι πρότινος διευθυντής της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ και ιδιαίτερα δυναμικός, Κώστας Ζαχαριάδης, οι βουλευτές Αννέτα Καββαδία και Ελένη Αυλωνίτου,  η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο Τάσος Πετρόπουλος και ο Τέρενς Κουίκ.

Στο ΚΙΝΑΛ, που κατέγραψε 6,3% στις πρόσφατες Ευρωεκλογές, έχουν σίγουρη μία έδρα, που κατά πάσα πιθανότητα θα καταλήξει στον Ανδρέα Λοβέρδο, ενώ με ένα ποσοστό κοντά στο 8,3% μπορεί να χτυπήσει και δεύτερη έδρα, με επικρατέστερο τον Πάνο Βλάχο, που έχει αφήσει θετικές εντυπώσεις από τις τηλεοπτικές του παρουσίες. Επίσης δυναμικά κινούνται υποψήφιοι, όπως ο Κώστας Πανταζής, η Ρένια Ζαρκαδούλα και ο Μόσχος Κορασίδης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ