[ad_1]
Παραλύει ο δημόσιος τομέας σε όλη τη χώρα αύριο, Τετάρτη, ημέρα ψήφισης του εργασιακού νομοσχεδίου της κυβέρνησης, καθώς η ΑΔΕΔΥ έχει προκηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία.
Να σημειωθεί ότι η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ αποφάσισε την εξαίρεση από την απεργία των εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και των υπαλλήλων του υπουργείου Παιδείας, που εμπλέκονται στη διαδικασία των Πανελλαδικών εξετάσεων
Υπενθυμίζεται ότι η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, είχε προσφύγει στη δικαιοσύνη, ζητώντας να κριθεί παράνομη η απεργία της ΑΔΕΔΥ, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή των Πανελλαδικών εξετάσεων.
Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, τελικά, κήρυξε παράνομη την απεργία της ΑΔΕΔΥ όσον αφορά τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών γενικά, αλλά μόνο μέχρι τις 10 το πρωί όσον αφορά τη συμμετοχή των εργαζομένων στα Μέσα Μεταφοράς.
Η ΑΔΕΔΥ, που είχε εξαιρέσει από την απεργία τους εκπαιδευτικούς, ανακοίνωσε επίσης, για τη διευκόλυνση της μετακίνησης των υποψηφίων στα εξεταστικά κέντρα, πως τα μέσα μαζικής μεταφοράς θα πραγματοποιήσουν τελικά στάσεις εργασίας και όχι 24ωρη απεργία.
Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς:
- Οι εργαζόμενοι σε ηλεκτρικό και τραμ πραγματοποιούν στάση…
[ad_2]
Διαβάστε περισσότερα










