Παγκόσμια Ημέρα Αστέγων: Δομές του Δήμου Αθηναίων επισκέφτηκε ο Κώστας Μπακογιάννης

0
101

[ad_1]

Άνθρωποι που βρήκαν τη δύναμη αλλά και τη βοήθεια για να αφήσουν πίσω τους την έλλειψη στέγης και να «επιστρέψουν», βρίσκοντας δουλειά ή σε κάποιες περιπτώσεις και το δικό τους σπίτι, είχαν την ευκαιρία να μοιραστούν την προσωπική τους ιστορία και να ανταλλάξουν απόψεις με τον Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, τον πρόεδρο του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης (Κ.Υ.Α.Δ.Α.) Γρηγόρη Λέων και εκπροσώπους των φορέων που δραστηριοποιούνται εδώ και πολλά χρόνια στην προστασία των αστέγων της πόλης (Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, Αποστολή, Praksis, Γιατροί του Κόσμου, Equal Society).

Η συνάντηση-συζήτηση οργανώθηκε στο Κ.Υ.Α.Δ.Α. με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Αστέγων. Για τον Δήμο Αθηναίων, ο αγώνας για την αντιμετώπιση του προβλήματος της αστεγίας είναι καθημερινός και εκφράζεται με έργα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το Κ.Υ.Α.Δ.Α. σε διάστημα ενός έτους έχει πραγματοποιήσει 2.755 επιτόπιες παρεμβάσεις, συνδράμοντας τον άστεγο πληθυσμό της πόλης. Κάθε μέρα ,επτά ημέρες την εβδομάδα, πρωί και βράδυ, οι ομάδες streetwork του Κ.Υ.Α.Δ.Α. βρίσκονται ανελλιπώς στους δρόμους της πόλης. Παρέχουν πρακτική βοήθεια στους ανθρώπους που ζουν στον δρόμο διανέμοντας τρόφιμα, ρουχισμό, καθώς και μέσα προστασίας από…

[ad_2]

Διαβάστε περισσότερα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ