Οι δύο δικαστές που έγιναν Πρόεδροι της Δημοκρατίας

0
73

[ad_1]

«Ο πολίτης είναι γένους αρσενικού. Η Δημοκρατία, η Ελλάδα και η Πρόοδος, ωστόσο, είναι γένους θηλυκού. Και αυτές μάς καλούν στην μεγάλη υπέρβαση.

Θεωρώ ότι είναι η ώρα να αποκτήσει η πατρίδα μας μία άξια Ελληνίδα στην κορυφαία πολιτειακή της θέση: Προτείνω, λοιπόν, για Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, την πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, κυρία Αικατερίνη Σακελλαροπούλου».

Με αυτά τα λόγια, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε διάγγελμά του το απόγευμα της Τετάρτης ανακοίνωσε ότι επέλεξε την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου ως υποψήφια για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Μάλιστα σε περίπτωση που εκλεγεί που είναι και το πιθανότερο, η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου θα είναι η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της ελληνικής Δημοκρατίας.

Ωστόσο δεν θα είναι η πρώτη δικαστικός που γίνεται Πρόεδρος της Δημοκρατίας, καθώς πριν από εκείνοι ακόμη δύο νομικοί και δικαστές έχουν εκλεγεί στο ίδιο αξίωμα.

Ποια ήταν οι 2 άνδρες και Δικαστές που διατέλεσαν Πρόεδροι της Δημοκρατίας

Μιχαήλ Στασινόπουλος

Ο Μιχαήλ Στασινόπουλος (27 Ιουλίου 1903 – 31 Οκτωβρίου 2002) ήταν Έλληνας νομικός, μέλος της Ακαδημίας Αθηνών και συγγραφέας που διετέλεσε πρώτος Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά τη Μεταπολίτευση.

Ως…

[ad_2]

Διαβάστε περισσότερα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ