Μικρές απώλειες στη Wall Street με βαρίδι την Tesla

0
1686

Μικρές απώλειες κατέγραψαν στη σημερινή συνεδρίαση οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street με τους επενδυτές να αξιολογούν μια σειρά από εταιρικά αποτελέσματα τριμήνου που δημοσιεύονται αυτή την περίοδο.

Ωστόσο, αρνητική πρωταγωνίστρια ήταν η μετοχή της Tesla που έχασε 9,75% στον απόηχο των απογοητευτικών αποτελεσμάτων τριμήνου.

Στο μεταξύ, προβληματισμό προκαλούν για την πορεία της αμερικάνικης οικονομίας μια σειρά από μακροοικονομικά στοιχεία με τον μεταποιητικό δείκτη της Fed της Φιλαδέλφεια να υποχωρεί στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2020 ενώ και οι αιτήσεις ανεργίας αυξήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα. 

Στη λήξη της συνεδρίασης, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έχασε 0,33% ή 110 μονάδες στις 33.786 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq υποχώρησε κατά 0,8% ή 97 μονάδες στις 12.059 μονάδες. Ο S&P 500 έχασε 0,6% ή 24 μονάδες ολοκληρώνοντας τις συναλλαγές στις 4.129 μονάδες.

 

 

Μέχρι στιγμής, το 16% των εταιρειών του S&P 500 έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα τριμήνου με το 62% εξ αυτών να ξεπερνούν τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Ωστοσο οι περισσότεροι αναλυτές αναμένουν μείωση των κερδών για τις περισσότερες εταιρείες γεγονός που θα προβληματίσει τους επενδυτές.

Στα μάκρο της ημέρας, η Philadelphia Fed ανακοίνωσε σήμερα ότι ο δείκτης της για την πορεία της επιχειρηματικής δραστηριότητας στη μεταποίηση κατρακύλησε τον Απρίλιο στο -31,3 από -23,2 τον προηγούμενο μήνα.

Στο μεταξύ, ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν για πρώτη φορά αίτηση για επίδομα ανεργίας αυξήθηκε ελαφρώς την προηγούμενη εβδομάδα, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών σε μια νέα ένδειξη ότι η αγορά εργασίας σταδιακά χάνει τον βηματισμό της.

Ειδικότερα, οι αρχικές αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας αυξήθηκαν κατά 5.000 στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 245.000  για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 15 Απριλίου. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters ήταν για 240.000 αιτήσεις.

Σε άλλα εταιρικά νέα, σημαντική κάμψη της κερδοφορίας του παρά την καλύτερη των εκτιμήσεων εγγραφή νέων συνδρομητών, παρουσίασε στο πρώτο τρίμηνο ο αμερικανικός τηλεπικοινωνιακός γίγαντας AT&T.

Ειδικότερα, η AT&T προσέθεσε 424.000 νέους συνδρομητές τηλεφωνίας στο τελευταίο τρίμηνο ξεπερνώντας τη μέση εκτίμηση των αναλυτών για 422.800.