Ανοδικά για δεύτερη διαδοχική ημέρα κινήθηκε η Wall Street καθώς οι επενδυτές καλωσόρισαν τα εν πολλοίς θετικά αποτελέσματα από χρηματοπιστωτικούς κολοσσούς όπως η Bank of America και η Goldman Sachs, παρά το γεγονός ότι διατηρείται η αβεβαιότητα γύρω από τη μερική αναστολή των υπηρεσιών της αμερικανικής κυβέρνησης.
Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 5,80 μονάδων ή 0,2% στις 2.616 μονάδες, ενώ ο Dow Jones κέρδισε 0,6% ή 141,57 μονάδες στις 24.207 μονάδες. Ο Nasdaq ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,2% ή κατά 10,86 μονάδες στις 7.034 μονάδες.
Τα εταιρικά αποτελέσματα μονοπώλησαν σήμερα την προσοχή των επενδυτών, με την Bank of America Corp. να ανακοινώνει νωρίτερα αύξηση κερδών και πωλήσεων για το τελευταίο τρίμηνο, ξεπερνώντας ταυτόχρονα και τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Η μετοχή της έκλεισε με κέρδη 7,2%.
Αυξημένα κέρδη και έσοδα ανακοίνωσε και η Goldman Sachs Group Inc. η οποία επίσης κατάφερε να ξεπεράσει τις προβλέψεις. Η μετοχή της έκλεισε στο +9,54%.
Άλμα 56% έκανε η μετοχή της Sears Holdings μετά τη φερόμενη επικράτηση του προέδρου Eddie Lampert σε πτωχευτική δημοπρασία για τη δοκιμαζόμενη αλυσίδα με βελτιωμένη προσφορά της τάξης των 5,2 δισ. δολαρίων.
Στα μάκρο της ημέρας, υποχώρησε τον Δεκέμβριο το κόστος των αγαθών που εισήχθησαν στις ΗΠΑ λόγω κυρίως της βουτιάς στις τιμές του πετρελαίου, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου.
Ειδικότερα, οι τιμές εισαγωγών υποχώρησαν 1,0% τον Δεκέμβριο από τον προηγούμενο μήνα. Σημειώνεται ότι οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal έκαναν λόγο για πτώση των τιμών κατά 1,5%.
Το κόστος των εισαγόμενων πετρελαιοειδών σημείωσε βουτιά 11,6% τον Δεκέμβριο μετά από πτώση 16% τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία.











