Με βιντεοληπτικό υλικό εντόπιζαν τα αδύνατα σημεία στα σπίτια των Βορείων Προαστίων

0
187

Του Πέτρου Καρσιώτη

Με κάμερα (!), κατέγραφαν τα μέλη της πολυδαίδαλης συμμορίας των Ρομά, τους υποψήφιους στόχους τους στα Βόρεια Προάστια και σε άλλες περιοχές της χώρας, απ όπου άρπαξαν σε μετρητά, σε χρυσαφικά και σε ρολόγια, πάνω από πέντε εκατομμύρια ευρώ!

Έχοντας το βιντεοληπτικό  υλικό στην κατοχή τους, «μελετούσαν» τον τρόπο εισβολής, εντοπίζοντας τα… αδύνατα σημεία των κατοικιών από τις οποίες ήθελαν να αρπάξουν τα χρηματοκιβώτια με μετρητά και κοσμήματα.

Εισέβαλαν και στο σπίτι του Πέτρου Κωστόπουλου

Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Η διαβόητη και πολυδαίδαλη συμμορία των Ρομά, που σάρωνε κατοικίες και χρηματοκιβώτια στα Βόρεια Προάστια, αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας, βρίσκεται πίσω και από την εισβολή στο σπίτι του Πέτρου Κωστόπουλου, όπως αποκαλύπτουν τα νέα ευρήματα της Ασφάλειας.

Ακόμη, άλλη, ίσως, ομάδα, υπό την καθοδήγηση των αρχηγών της στημένης σε στυλ μαφίας συμμορίας, είχαν εισβάλει σε γνωστή εταιρία εμπορίας κρεάτων στη λεωφόρο Κηφισού, απ όπου είχαν αρπάξει χρηματοκιβώτιο με 1,5 εκατομμύρια σε μετρητά!

Μια από τις υποομάδες της συμμορίας, λοιπόν, που αριθμούσε κοντά στα… ογδόντα μέλη, χωρισμένα σε ομάδες με αρχηγούς, που συνεργάζονταν, είχε «χτυπήσει»  και το σπίτι του Πέτρου Κωστόπουλου, το Πάσχα του 2016, όταν ο τελευταίος βρισκόταν στη Μύκονο για διακοπές με το γιο του.

Μόλις επέστρεψε, τότε, διαπίστωσε ότι διαρρήκτες είχαν πάρει από το σπίτι του κειμήλια των γονιών του, δαχτυλίδια, μενταγιόν ακόμη και καρφίτσες γραβάτας.

Είχαν εισβάλει και στο σπίτι της Άννας Βίσση

Αποτέλεσμα εικόνας για βισση

Υπενθυμίζεται ότι στην πρώτη φάση της εξάρθρωσης της συμμορίας είχε διαπιστωθεί ότι από αυτήν προέρχονταν οι δράστες που εισέβαλαν στην κατοικία της Άννας Βίσση στην Εκάλη όπως και σε δεκάδες άλλες κατοικίες επιχειρηματιών.

Τα νέα στοιχεία προκύπτουν από τις έρευνες σε συγκεκριμένα σημεία και τραπεζικές θυρίδες που διέταξαν οι δύο ανακριτές, οι οποίοι έχουν αναλάβει την κύρια ανάκριση της υπόθεσης για την οποία έχει προφυλακιστεί ο γνωστός 40χρονος επιχειρηματίας Αλέξανδρος Αγγλούπας κατηγορούμενος για κλεπταποδοχή.

Αναμένεται δίωξη κοσμηματοπώλη των Β. Προαστίων

Όμως,  με βάση τα νέα ευρήματα, αναμένεται να κατηγορηθεί για κλεπταποδοχή και γνωστός κοσμηματοπώλης των Βορείων Προαστίων, ο οποίος είχε συλληφθεί προσφάτως για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών των αρχών στο σπίτι του, εντοπίστηκαν ρολόγια, κοσμήματα και πολύτιμοι λίθοι, των οποίων την κατοχή δεν μπορούσε να δικαιολογήσει.

Τα ευρήματα αυτά φαίνεται πως ανήκουν σε συνάδελφό του, το κατάστημα του οποίου είχε διαρρήξει η σπείρα  των Ρομά το 2012.

Είχαν σηκώσει και χρηματοκιβώτιο με 1,5 εκατ. ευρώ από γνωστή εταιρία κρεάτων στοη Κηφισό  

Επίσης, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία, προκύπτει ότι η σπείρα είχε πραγματοποιήσει διάρρηξη -και μάλιστα δύο φορές- σε εταιρία κρεάτων στον Κηφισό στο Περιστέρι, όπου είχαν αρπάξει χρηματοκιβώτιο με 1,5 εκ. Ευρώ, την πρώτη φορά, και επιταγές 3,5 εκατομμυρίων τη δεύτερη.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας, διενεργήθηκαν δεκαεπτά έρευνες, εκ των οποίων οι δέκα σε οικίες και αποθηκευτικούς χώρους και οι επτά σε τραπεζικές θυρίδες, από όπου συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Πλήθος κοσμημάτων των οποίων η αξία υπερβαίνει το -1.000.000 ευρώ
  • Το χρηματικό ποσό των 76.070 ευρώ
  • Επτακόσιες χρυσές λίρες
  • Πλήθος πολυτελών ρολογιών
  • Μία  κυνηγετική καραμπίνα
  • Ένα  πιστόλι με τρείς γεμιστήρες
  • Πλήθος φυσιγγίων
  • Ένα (1) καταγραφικό κάμερας

Από την μέχρι στιγμής έρευνα έχουν εξιχνιασθεί επιπλέον τριάντα τρεις περιπτώσεις διαρρήξεων της σπείρας – κλοπών σε οικίες, εταιρείες και καταστήματα στην ευρύτερη περιοχή της Βορειοανατολικής Αττικής (Ψυχικό, Μαρούσι, Κηφισιά, Εκάλη, Ν. Φιλαδέλφεια, Πικέρμι, Ν. Χαλκηδόνα)  της Δυτικής Αττικής (Αιγάλεω, Περιστέρι, Πετρούπολη, Ελευσίνα) καθώς και στον Πειραιά, στο Κερατσίνι και στη Θεσσαλονίκη. Η συνολική αξία των κλαπέντων κοσμημάτων και των αφαιρεθέντων χρηματικών ποσών από τις προαναφερόμενες κλοπές-διαρρήξεις υπερβαίνει τα 5 εκατομμύρια ευρώ, ανέφερε η αστυνομία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ