Με απώλειες έκλεισε η Wall Street εν αναμονή της ομιλίας του Powell για τα επιτόκια

0
57

Πτωτικά έκλεισε η Wall Street στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, με το βλέμμα των επενδυτών να είναι στραμμένο στην επικείμενη ομιλία του προέδρου της Federal Reserve, Jerome Powell, την Τετάρτη προκειμένου να αποκτήσουν πιο ξεκάθαρη εικόνα σχετικά με τις προθέσεις της κεντρικής τράπεζας για τα επιτόκια.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κατέγραψε πτώση κατά 0,43% στις 26.806 μονάδες, ο S&P 500 είχε απώλειες 0,48% στις 2.975 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq κινείται κατά 0,78% χαμηλότερα, στις 8.098 μονάδες.

Οι επενδυτές κράτησαν επιφυλακτική στάση από τη συνεδρίαση της Παρασκευής, μετά τα ισχυρά στοιχεία που ανακοινώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα για την αγορά εργασίας, τα οποία έδειξαν ότι η αμερικανική οικονομία πρόσθεσε 224.000 νέες θέσεις εργασίας τον Ιούνιο (αριθμός σημαντικά υψηλότερος από ό,τι αναμενόταν), καθώς εκτιμάται ότι περιορίζει τις πιθανότητες μείωσης των επιτοκίων από την Federal Reserve, στη συνεδρίασή της στα τέλη του μήνα.

Σημειώνεται ότι η πλειοψηφία των αναλυτών, πριν την ανακοίνωση των στοιχείων, στοιχημάτιζε ότι η αμερικανική κεντρική τράπεζα θα προχωρούσε σε μείωση των επιτοκίων της κατά 50 μονάδες βάσης, από το εύρος του 2,25%-2,50% που βρίσκονται σήμερα, εν μέσω των ανησυχιών για τις επιπτώσεις του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ-Κίνας στον ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας.

Ωστόσο, τα ισχυρά στοιχεία για την απασχόληση θέτουν υπό αμφισβήτηση την προσδοκόμενη μείωση, με τους αναλυτές να ελπίζουν πλέον σε μια μικρότερη έστω μείωση, της τάξης των 25 μονάδων βάση.

Επιχειρήσεις

“Βαρίδι” για τον Dow Jones, ο οποίος έχασε περισσότερες από 100 μονάδες, ήταν η μετοχή της Apple, μετά και τη δυσμενή πρόβλεψη της Rosenblatt Securities ότι το outlook της κατασκευάστριας των iPhone θα επιδεινωθεί τους επόμενους έξι έως 12 μήνες. Η μετοχή του τεχνολογικού κολοσσού έκλεισε στο -5,39%.

Από τις υπόλοιπες μετοχές, στο προσκήνιο βρέθηκε σήμερα και η μετοχή της Alphabet, μητρικής της Google, μετά το δημοσίευμα της New York Post που ανέφερε ότι η εταιρεία βρίσκεται σε συζητήσεις με τον πάροχο δορυφορικής τηλεόρασης Dish Network Corp. για τη δημιουργία ενός τέταρτου αμερικανικού τηλεπικοινωνιακού φορέα, αν η προγραμματισμένη συγχώνευση μεταξύ της T-Mobile US Inc. και της Sprint Corp. ολοκληρωθεί. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το δίκτυο θα μπορούσε αποκτήσει περιουσιακά στοιχεία της T-Mobile, τα οποία η τελευταία ενδέχεται να αναγκαστεί να πουλήσει προκειμένου να εγκριθεί η συγχώνευση με τη Sprint από το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Στο προσκήνιο βρέθηκε επίσης ο τίτλος της Symantec Corp., που ενισχύθηκε 0,61% μετά το δημοσίευμα του Bloomberg ότι ο πρώην Διευθύνων Σύμβουλος Greg Clark έχει συμπράξει με τα private equities Advent International και Permira Holdings προκειμένου να καταθέσει προσφορά για τη Symantec, την οποία διεκδικεί και η Broadcom Inc.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ