Μεξικό: Ανακοινώθηκαν 1.623 θάνατοι εξαιτίας του COVID-19 σε 24 ώρες

0
105

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες άλλοι 1.623 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, ενώ επιβεβαιώθηκαν 17.944 κρούσματα του SARS-CoV-2.

Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη χώρα έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 153.639 νεκρούς επί συνόλου 1.806.849 μολύνσεων, με βάση τα επίσημα δεδομένα.

Το Μεξικό καταγράφει σε απόλυτους αριθμούς τον τέταρτο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων της πανδημίας παγκοσμίως. Μόνο οι ΗΠΑ, η Βραζιλία και η Ινδία — κράτη με πολύ μεγαλύτερους πληθυσμούς από τον μεξικανικό (126 εκατ.) — έχουν ανακοινώσει υψηλότερους αριθμούς θανάτων ως εδώ.

Η χώρα οδεύει να ξεπεράσει την Ινδία (153.724 θάνατοι μέχρι χθες) και να βρεθεί στην τρίτη θέση της μακάβριας παγκόσμιας κατάταξης.

Κι αυτό ενώ κορυφαία στελέχη του υπουργείου Υγείας αναγνωρίζουν ότι οι αριθμοί των θανάτων και των κρουσμάτων στην πραγματικότητα μάλλον είναι πολύ υψηλότεροι από αυτούς που ανακοινώνονται επίσημα.

Το μεξικανικό Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής (INEGI) έκανε γνωστό νωρίτερα χθες ότι η θνητότητα της COVID-19 στη χώρα ως τον Αύγουστο του 2020 στην πραγματικότητα ήταν 68% υψηλότερη από αυτή που ανακοινωνόταν από την κυβέρνηση, είχε φθάσει ήδη τότε τους 108.658 θανάτους, όταν η κυβέρνηση έκανε λόγο για 64.414 νεκρούς.

Παράλληλα, ο υπουργός Εξωτερικών του Μεξικού Μαρσέλο Εμπράρδ ανακοίνωσε χθες ότι έφθασαν στη χώρα δόσεις του υποψηφίου εμβολίου του γερμανικού εργαστηρίου βιοτεχνολογίας CureVac προκειμένου να διεξαχθεί κλινική δοκιμή τρίτης φάσης. Οι αρχές ζητούν να συμμετάσχουν σε αυτή 8.000 εθελοντές και εθελόντριες.

Η αμερικανική φαρμακευτική Novavax άρχισε επίσης κλινική δοκιμή τρίτης φάσης του δικού της σκευάσματος στο Μεξικό, ενώ αναμένονται σύντομα ανακοινώσεις από την καναδοκινεζική CanSino Biologics Inc για τα αποτελέσματα της δικής της.

Η χώρα άρχισε εκστρατεία ανοσοποίησης την 24η Δεκεμβρίου, την οποία όμως επιβραδύνει η έλλειψη επαρκούς ποσότητας δόσεων των εγκεκριμένων εμβολίων για τον νέο κορωνοϊό.

Η κατάσταση του μεξικανού προέδρου Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ, που ανακοίνωσε την Κυριακή ότι μολύνθηκε από τον νέο κορωνοϊό, συνεχίζει να βελτιώνεται καθώς τα συμπτώματα της COVID-19 που παρουσιάζει είναι πλέον ελάχιστα, ενημέρωσε χθες ο υφυπουργός Υγείας της κυβέρνησής του, ο Ούγο Λόπες Γκατέλ, στον οποίο έχει ανατεθεί ο συντονισμός των προσπαθειών για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ