Home ΚΟΣΜΟΣ Λιβύη : Καταιγιστικές εξελίξεις – «Μπαίνει στην Τρίπολη» ο Χάφταρ

Λιβύη : Καταιγιστικές εξελίξεις – «Μπαίνει στην Τρίπολη» ο Χάφταρ

0

[ad_1]

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στη Λιβύη, από τη στιγμή που ο στρατάρχης Χαφτάρ, ανακοίνωσε χθες, Πέμπτη, μέσω διαγγέλματος την έναρξη της επιχείρησης κατάληψης της Τρίπολης η οποία ελέγχεται από την «κυβέρνηση εθνικής ενότητας» του πρωθυπουργού Σαράτζ.

Η επίθεση, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι δυνάμεις του Χαφτάρ βρίσκονται στα περίχωρα της Τρίπολης.

Μάλιστα, μιλώντας στον Alpha, ο ναύαρχος του ναυτικού της Λιβύης Μαχντάουι αλ Φάρατζ, εκτίμησε πως θα καταλάβουν την Τρίπολη σε δύο μέρες.

«Έχουμε φτάσει στα περίχωρα. Νομίζω σε δύο μέρες θα καταλάβουμε την Τρίπολη. Οι κάτοικοι της πρωτεύουσας είναι όλοι μαζί μας» είπε χαρακτηριστικά ο Λίβυος ναύαρχος.


«Τελική μάχη»

Υπενθυμίζεται ότι χθες, ο στρατάρχης Χαφτάρ, ανακοίνωσε μέσω διαγγέλματος την έναρξη της επίθεσης των στρατευμάτων του κατά της Τρίπολης.

«Η Τρίπολη έγινε λαγούμι εγκληματιών» είπε στο διάγγελμά του και συνέχισε: «θα ανοικοδομήσουμε την πατρίδα μας. Η ενότητα της Λιβύης διαλύθηκε λόγω των τρομοκρατών. (…) Δεν θα επιτρέψουμε άλλες ταπεινώσεις. Και με τη θέληση του θεού, θα προχωρήσουμε προς την καρδιά της πρωτεύουσας».

Ο Χαλίφα Χαφτάρ,…

[ad_2]

Διαβάστε περισσότερα

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version