Κοροναϊός: Επαναμόλυνση και ανοσία – Ένα αίνιγμα που αφορά και το εμβόλιο

0
179

[ad_1]

Ένας άνδρας από τη Νεβάδα μολύνθηκε από κοροναϊό τον Μάρτιο. Ανέρρωσε, και στη συνέχεια βγήκε αρνητικός στο τεστ. Η περίπτωσή του δεν θα είχε τίποτα αξιοσημείωτο εν μέσω μιας πανδημίας που έπληξε εκατομμύρια Αμερικανούς. Όμως ο άνδρας επαναμολύνθηκε μετά από λιγότερες από έξι εβδομάδες.

Ο 25χρονος άνδρας από τις νοτιοδυτικές ΗΠΑ έγινε η δεύτερη καταγεγραμμένη περίπτωση επαναμόλυνσης από κοροναϊό στην επιστημονική βιβλιογραφία, μαζί με ένα κρούσμα στο Χονγκ Κονγκ.

Ο άνδρας, ο οποίος εργάζεται σε κέντρο μακροχρόνιας φροντίδας στο Ρενό, ήταν σε καραντίνα στο σπίτι της οικογένειάς του το διάστημα που ασθενούσε. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι επαναμολύνθηκε όταν ένα μέλος της οικογένειάς του, που επίσης ήταν απαραίτητος εργαζόμενος, έφερε στο σπίτι ένα ελαφρώς διαφορετικό στέλεχος κοροναϊού στις αρχές Ιουνίου.

«Είχαμε ένα ξέσπασμα κοροναϊού στο κέντρο μακροχρόνιας φροντίδας, και η κατάστασή του δεν επέτρεπε να συνεχίσει να εργάζεται», δήλωσε η Χέδερ Κέργουιν, διευθύντρια του προγράμματος επιδημιολογίας της κομητείας Γουάσο της Νεβάδα, που εργάστηκε απευθείας στην υπόθεση.

Ο άνδρας, ο οποίος νοσηλεύτηκε τη δεύτερη φορά που ασθένησε με κοροναϊό, εντέλει ανέρρωσε. Εξακολουθεί να…

[ad_2]

Διαβάστε περισσότερα