Κοροναϊός : Αγώνας δρόμου για «τείχος ανοσίας» έως τον Ιούνιο

0
56

[ad_1]

Τον Ιανουάριο 250.000-300.000 δόσεις του εμβολίου των εταιρειών Pfizer/BioNTech θα διανεμηθούν στη χώρα μας, με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που βρίσκονται στην «πρώτη γραμμή» να είναι οι πρώτοι που θα εμβολιαστούν. Στόχος είναι ως τον ερχόμενο Ιούνιο να έχει εμβολιαστεί το μεγαλύτερο τμήμα του πληθυσμού, χτίζοντας έτσι ένα ψηλό «τείχος ανοσίας».

Τα παραπάνω υπογράμμισε χθες ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, επαναλαμβάνοντας ότι οι επόμενες ημέρες και εβδομάδες παραμένουν κρίσιμες, παρά τις θετικές εξελίξεις από το μέτωπο των εμβολίων.

Μάλιστα, προειδοποίησε για αυστηρό lockdown στις επιβαρυμένες περιοχές της χώρας, καλώντας τους πολίτες να τηρούν αυστηρά τα μέτρα, υπερασπιζόμενοι τα αποτελέσματα της συλλογικής προσπάθειας των τελευταίων πέντε και πλέον εβδομάδων.

Ενδεικτικό του υγειονομικού συναγερμού που έχει σημάνει είναι η συνεδρίαση των μελών της Επιτροπής χθες αργά το απόγευμα για τη λήψη επιπλέον μέτρων στη Δυτική Αττική που «βράζει». Στο πλαίσιο αυτό, οι ειδικοί εισηγήθηκαν, μεταξύ άλλων, στην κυβέρνηση την αυστηροποίηση της επιτήρησης, ενισχυμένο testing αλλά και απαγόρευση του click away στη συγκεκριμένη περιοχή του χάρτη του Λεκανοπεδίου. Παρ’ όλα αυτά και σύμφωνα με ασφαλείς…

[ad_2]

Διαβάστε περισσότερα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ