Κοροναϊός: Έγγραφα «καίνε» την Κίνα – Καθυστέρησε να ενημερώσει έξι κρίσιμες ημέρες

0
99

[ad_1]

Η Κίνα ήξερε για τη σοβαρότητα της κρίσης του κοροναϊού έξι ημέρες πριν κάνει επίσημη ανακοίνωση και ενημερώσει τον υπόλοιπο κόσμο.

Σύμφωνα με στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το Associated Press, στις 14 Ιανουαρίου και ενώ δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι στην Κίνα άρχιζαν να κάνουν ταξίδια ενόψει των εορτασμών για την πρωτοχρονιά, οι αρχές της χώρας είχαν συνειδητοποιήσει ότι επρόκειτο για πανδημία. Η επίσημη ανακοίνωση, ωστόσο, έγινε από τον πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ στις 20 Ιανουαρίου, όταν ακόμη 3.000 άνθρωποι μολύνθηκαν με τον ιό.

Στο μεσοδιάστημα αυτό στην πόλη της Ουχάν -το αρχικό επίκεντρο της έξαρσης του COVID-19- πραγματοποιήθηκε μεγάλη συγκέντρωση με τη συμμετοχή δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων, ενώ χιλιάδες άλλοι ταξίδεψαν μέσω της πόλης.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων, η καθυστέρηση της κινεζικής κυβέρνησης από τις 14 Ιανουαρίου μέχρι τις 20 Ιανουαρίου δεν ήταν το πρώτο λάθος των κινέζων αξιωματούχων στην αναγνώριση του ιού ούτε και το μοναδικό κυβερνήσεων ανά τον πλανήτη.

«Ωστόσο η καθυστέρηση της πρώτης αυτής χώρας ήρθε σε μια κρίσιμη στιγμή, την έναρξη του ξεσπάσματος. Η προσπάθεια της Κίνας να περάσει τη γραμμή ανάμεσα στην ενημέρωση των πολιτών και στην αποφυγή του πανικού διαμόρφωσε το…

[ad_2]

Διαβάστε περισσότερα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ