Κηφισιά: Μια γυναίκα με εγκαύματα μετά από πυρκαγιά σε οικία

0
616

Μια γυναίκα με εγκαύματα μετά από πυρκαγιά σε οικία επί της οδού Αχαΐας στη Κηφισιά, εντόπισαν και απεγκλώβισαν οι πυροσβέστες λίγο μετά τις 9 το βράδυ της Τρίτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες  αφού της παρήχθησαν οι πρώτες βοήθειες μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο. Η γυναίκα ηλικίας περίπου 40 ετών, έφερε εγκαύματα στο πρόσωπο, τα χέρια και το στήθος.

Στο σημείο επιχείρησαν 9 πυροσβέστες με 3 οχήματα, εκ των οποίων το ένα εθελοντικό της Ομάδας Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Διασωστών. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η φωτιά φαίνεται πως προκλήθηκε από τζάκι.

Τα αίτια του συμβάντος τα διερευνά το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής.

Ο Κίμων Παντελίδης, πρόεδρος της Ο.Ε.Δ.Δ. δήλωσε : 

Για να μην λέμε μόνο τα στραβά και επειδή είμαι στη θέση να μπορώ να κρίνω και σαν πολίτης κι όχι μόνο σαν εθελοντής, θεωρώ πολύ σημαντικό να αναγνωρίζονται εξαίρετες πράξεις που περνάνε πολλές φορές απαρατήρητες.
Σήμερα λοιπόν, σ’ αυτό το συμβάν που ήμουν κι εγώ, οφείλω να πω πως η επέμβαση της πυροσβεστικής και οι ενέργειες της ήταν αντίστοιχες μ’ αυτές μιας Ευρωπαϊκής πυροσβεστικής υπηρεσίας που πολλές φορές σχολιάζουμε με θαυμασμό.
Εγώ λοιπόν θαύμασα σήμερα τους πυροσβέστες του 6ου Π.Σ. και τον επαγγελματισμό που έδειξαν τόσο στην άρτια παροχή Α βοηθειών όσο και στην ψυχολογική υποστήριξη της τραυματία που είναι εξίσου σημαντική.
Ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά.
Ως πολίτης αυτούς θα ήθελα να έρθουν να με σώσουν από μια δυσκολη κατάσταση.