Κηφισιά: Απατεώνας φέσωσε δεκάδες θύματά του με μαϊμού ομόλογα

0
559

Στην «τσιμπίδα» του τμήματος Αναζητήσεων της ασφάλειας Αττικής πιάστηκε ένας άνδρας στην Κηφισιά, ο οποίος εξαπατούσε τα θύματά του πουλώντας τους μαϊμού ομόλογα.

Ένας 55χρονος Ελληνοαμερικανός με σπουδές στο ελληνοαμερικανικό κολέγιο, έδειχνε να έχει μεγάλη οικονομική επιφάνεια.

Ζούσε σε μία τριώροφη μεζονέτα στην Κηφισιά, κι ήταν γνώριμος στα καφέ της περιοχής αλλά και στους κοσμικούς κύκλους. Κυκλοφορούσε με μία λευκή Πόρσε, είχε μηχανή Χάρλει, και μάλιστα ανέβαζε φωτογραφίες στα social media, την περίοδο του Ιουλίου, ότι έκανε χειμερινό σκι, δηλαδή έκανε διακοπές στο νότιο ημισφαίριο.

Ο 55χρονος εμφανιζόταν ως μεγαλοστέλεχος μεγάλης αμερικανικής εταιρείας επενδύσεων και διαχείρισης κεφαλαίων. Είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη πολλών επιχειρηματιών, και κατάφερε να τους «μαδήσει». Ο απατεώνας είχε το παρατσούκλι «χασάπης» και οι αστυνομικοί τον αποκαλούσαν «χασάπης των επενδυτών».

 

Ο τρόπος δράσης του
Ο 55χρονος έπαιρνε λεφτά για δήθεν επενδυτικές ευκαιρίες που είχαν μεγάλη απόδοση, πράγμα το οποίο ήταν απάτη. Σύμφωνα με την αστυνομία έχουν εμφανιστεί μέχρι στιγμής 27 θύματα που βρήκαν το θάρρος να παραδεχθούν ότι εξαπατήθηκαν από τον 55χρονο.

Το ποσό που φέρεται να υφάρπαξε υπολογίζεται στις 240.000 ευρώ. Ο 55χρονος συνελήφθη – στον δρόμο – από τους αστυνομικούς του τμήματος Αναζητήσεων της ασφάλειας Αττικής με ένταλμα που εκδόθηκε σε βάρος του, και ο ίδιος προφυλακίστηκε.

 

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Συνελήφθη με ένταλμα, απογευματινές ώρες της 20-12-2022 στην Κηφισιά, από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 55χρονος αλλοδαπός που διέπραττε απάτες και πλαστογραφίες κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.

Κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και πολυήμερης έρευνας, σχεδιάστηκε από την ανωτέρω υπηρεσία και διενεργήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, στο πλαίσιο της οποίας εντοπίστηκε ο ανωτέρω διωκόμενος.

Σύμφωνα με το διωκτικό έγγραφο, ο συλληφθείς με έτερους συνεργούς του, κατά το χρονικό διάστημα από το 2014 έως το 2020, εμφανιζόταν ως σύμβουλος προωθώντας ανύπαρκτα επενδυτικά προϊόντα σε μεγάλες εταιρείες, συμμετέχοντας παράλληλα σε περιπτώσεις πλαστογραφίας κατά τρίτων προσώπων.

Το παράνομο χρηματικό όφελος που αποκόμισε από την εγκληματική του δραστηριότητα υπολογίζεται σε τουλάχιστον 240.000 ευρώ, ενώ ο αριθμός των υποθέσεων στις οποίες έχει εμπλακεί ανέρχεται σε -27- τουλάχιστον.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.