«Καμία μάνα δεν μπορεί να κάνει κακό στο παιδί της»

0
257

Ούτε για μία στιγμή δεν έδειξε να «σπάει» στο ανακριτικό γραφείο η 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία, στην απολογία της, επί σχεδόν πέντε ώρες, με απίστευτη ψυχραιμία και απάθεια, μιλούσε για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας, αρνούμενη την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε βάρος του ίδιου της του παιδιού που αντιμετωπίζει.

«Η κορούλα μου…Η Τζωρτζίνα μου..»

Και για πρώτη φορά, από τότε που έφυγε από τη ζωή η άτυχη Τζωρτζίνα, ακούστηκαν από τα χείλη της 33χρονης Ρούλας Πισπιρίγκου φράσεις όπως « Η Τζωρτζίνα μου… Η κορούλα μου…Τα παιδιά μου», τις οποίες ουδέποτε άλλοτε είχε πει, στις τηλεοπτικές της δηλώσεις.

Ήταν φανερή άλλωστε η προσπάθεια της 33χρονης να προβάλει την εικόνα της …μάνας στην ανακρίτρια,  προσβλέποντας στο συναίσθημα της δικαστικής λειτουργού, προκειμένου να κερδίσει τη  …συμπάθεια της για να αποφύγει τη φυλακή. Έτσι, επικαλέστηκε τον θάνατο και των τριών παιδιών της, αποποιούμενη ωστόσο οποιαδήποτε ευθύνη για αυτούς. Δεν παρέλειψε πάντως να πει πως μετά το θάνατο και του τελευταίου από τα τρία παιδιά, η οικογένεια διαλύθηκε οριστικά πλέον, αναγνωρίζοντας προφανώς πως δεν υπάρχει επιστροφή στη σχέση της με τον Μάνο Δασκαλάκη. «Καμιά μητέρα δεν μπορεί να κάνει κακό στο ίδιο της το παιδί. Ο θάνατος της Τζωρτζίνας που ακολούθησε τα τραγικά περιστατικά που είχαν λάβει χώρα σε βάρος των δύο άλλων παιδιών τα οποία είχαν νωρίτερα χάσει τη ζωή τους από άλλες αιτίες, ήρθε ως τελειωτικό χτύπημα για μένα, ενώ αποτελούσε και το τελειωτικό χτύπημα σε βάρος της οικογένειας μου, η ενότητα της οποίας άρχισε μετά από τα ανωτέρω τραγικά γεγονότα να κλυδωνίζεται μέχρι σημείου να έχει σήμερα σχεδόν διαλυθεί οριστικά».

Μοναδική μάρτυρας υπεράσπισης η αδελφή της, Δήμητρα Πισπιρίγκου

Στην προσπάθειά της πάντως να πείσει για την αθωότητα της, η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν φάνηκε να έχει συμμάχους. Είναι χαρακτηριστικό πως μόνο την αδελφή της, Δήμητρα Πισπιρίγκου, πρότεινε ως μάρτυρα υπεράσπισης. Ούτε καν τη μητέρα της ή και κάποιο άλλο συγγενικό πρόσωπο.

 

Στο «απυρόβλητο» της 33χρονης  προς το παρόν ο Μάνος Δασκαλάκης

Εκτός του «κάδρου» όμως η  Ρούλα Πισπιρίγκου είχε αποφασίσει να κρατήσει και τον Μάνο Δασκαλάκη, παρά τα όσα διέρρεε, μέσα από τη ΓΑΔΑ. Στο απολογητικό της υπόμνημα δεν λέει κουβέντα για τον διαστάσει πια σύζυγό της, πολύ περισσότερο αποφεύγει να αφήσει υπόνοιες σε βάρος του για όσα έγιναν.  Τουλάχιστον, προς το παρόν, γιατί κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι μέλλει γενέσθαι, κατά την εξέλιξη των ερευνών.

Η ανακρίτρια πάντως επέμεινε, ρωτώντας την 33χρονη, ξανά και ξανά για τη σχέση τους, αναζητώντας το «κλειδί» για τη στάση της αλλά και τα  πιθανά «ένοχα» μυστικά του ζευγαριού που μπορούν να δώσουν τις απαντήσεις που δεν έδωσε η ίδια η Ρούλα Πισπιρίγκου.

 

«Φυσιολογικό το ανθρώπινο λάθος»

Παρά την κατηγορηματική διάψευση του «Παίδων» πως ουδέποτε χορηγήθηκε στην άτυχη Τζωρτζίνα η θανατηφόρα ποσότητα κεταμίνης, η Ρούλα Πισπιρίγκου επέμεινε, χωρίς να αλλάξει ούτε λέξη από τους ισχυρισμούς της, επιχειρώντας να ρίξει την  ευθύνη στους γιατρούς του νοσοκομείου. Μόνο που αυτή τη φορά, επέλεξε να τους κατηγορήσει για αμέλεια, λάθος, όπως ισχυρίστηκε, παραδεχόμενη εμμέσως πλην σαφώς πως έδωσαν υπεράνθρωπο αγώνα να κρατήσουν το παιδί στη ζωή αλλά δεν τα κατάφεραν. «Με δεδομένο ότι η προσπάθεια ανάνηψης του παιδιού μου κράτησε περίπου μία ώρα (ίσως και παραπάνω) και όπως περιγράφεται από τους ίδιους του ιατρούς και τους νοσηλευτές που ήταν παρόντες, ήταν μία διαδικασία εξαιρετικά επίπονη, στα πλαίσια της οποίας ο καθένας είχε αναλάβει διαφορετική αρμοδιότητα και ο ένας δεν γνώριζε τις ακριβείς ενέργειες του άλλου, επικρατούσε (όπως είναι φυσιολογικό και αναστάτωση και ένταση στα πλαίσια της προσπάθειας να κρατηθεί στην ζωή το παιδί μου, θα μπορούσε, με βάση την συγκεκριμένη ροή των γεγονότων, να έχει γίνει, από ανθρώπινο λάθος, χορήγηση της συγκεκριμένης ουσίας στην Τζωρτζίνα, χωρίς κάτι τέτοιο να έχει καταγραφεί»

Η Ρούλα Πισπιρίγκου φάνηκε πάντως πως δεν   αντιλαμβάνεται ακόμη και τώρα  το βαρύ κατηγορητήριο που τη στέλνει  στη φυλακή, αρνούμενη να αποδεχτεί  τη δεινή ποινική της θέση. «Η σε βάρος μου κατηγορία βασίζεται σε τυχαία στοιχεία που συγκεντρώθηκαν μετά το τραγικό συμβάν του παιδιού μου στα πλαίσια μιας προσπάθειας να βρεθεί μία προφανής αιτία και να αποδοθούν ευθύνες για τον θάνατό του», αναφέρει. Οι ισχυρισμοί της 33χρονης δεν κατάφεραν να πείσουν με την ανακρίτρια και τον εισαγγελέα να τη θεωρούν επικίνδυνη να διαπράξει και νέες αξιόποινες πράξεις αν αφεθεί ελεύθερη και για το λόγο αυτό αποφάσισαν την προφυλάκισή της.

ΠΗΓΗ : https://www.zougla.gr/