Κέρδη στην Wall Street με ρεκόρ για S&P 500 – Nasdaq

0
27

Με κέρδη έκλεισε η Wall Street, καθώς στο ταμπλό του αμερικανικού χρηματιστηρίου επικράτησε ανακούφιση, μετά την παράταση της εκεχειρίας μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν από τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 340 μονάδες ή 0,69% στις 49.490,03 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 1,05% φθάνοντας στις 7.137,90 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq κατέγραψε κέρδη 1,64% στις 24.657,567 μονάδες.

Τόσο ο S&P 500, όσο και ο Nasdaq τερμάτισαν σε επίπεδα – ρεκόρ.

Την ίδια ώρα, οι τιμές του πετρελαίου γνώρισαν άλμα, καθώς συνεχίζεται η ένταση στο Στενό του Ορμούζ, καθώς το Ιράν ανακοίνωσε ότι είχε κατασχέσει δύο πλοία.

Το Brent γνώρισε άλμα 3% στα 101,96 δολάρια ανά βαρέλι, με το αμερικανικό αργό τύπου WTI να καταγράφει ράλι άνω του 3% στα 92,96 δολάρια ανά βαρέλι.

Ο Τραμπ, χθες, ανακοίνωσε οι ΗΠΑ θα παρατείνουν την προσωρινή εκεχειρία με το Ιράν, επικαλούμενος μια “σοβαρά διαταραγμένη” πολιτική κατάσταση εντός της Τεχεράνης. Εν τω μεταξύ, όπως διεμήνυσε, οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν τον ναυτικό αποκλεισμό.

Το Ιράν διεμήνυσε σήμερα ότι το Στενό του Ορμούζ δεν θα ανοίξει όσο διαρκεί ο ναυτικός αποκλεισμός των ΗΠΑ, ο οποίος παράλληλα με τις απειλές, αποτελούν εμπόδια για τις συνομιλίες.

Εν τω μεταξύ, ο Αμερικανός πρόεδρος φέρεται να άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο νέου γύρου συνομιλιών ΗΠΑ – Ιράν ακόμη και από την Παρασκευή, μιλώντας στην New York Post.

Η Wall Street βρήκε επίσης στήριξη και στα εταιρικά αποτελέσματα.

Η μετοχή της Boeing κέρδισε 5%, αφού η εταιρεία ανακοίνωσε μικρότερες των εκτιμήσεων ζημίες για το α’ τρίμηνο.

Παράλληλα, η μετοχή της GE Vernova σημείωσε ράλι 12%, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε ισχυρή ενίσχυση των παραγγελιών, εν μέσω αυξημένης ενεργειακής ζήτησης.