Ιντλίμπ: Σφοδρές συγκρούσεις Ερντογάν – Άσαντ

0
301

[ad_1]

Η εντεινόμενη κρίση στην επαρχία Ιντλίμπ είναι μια υπενθύμιση ότι ο συριακός εμφύλιος όχι μόνο δεν έχει τελειώσει, αλλά τείνει να οδηγηθεί σε νέα κλιμάκωση, με τον κίνδυνο νέας ανθρωπιστικής κρίσης να είναι πιο ορατός από ποτέ, καθώς ουδείς δύναται να προβλέψει με βεβαιότητα την έκβαση της συριακής κρίσης.

Η πόλη Ιντλίμπ αποτελεί το τελευταίο προπύργιο της αντιπολίτευσης και των τζιχαντιστών, αλλά και το τελευταίο εμπόδιο για την ολοκληρωτική επικράτηση του προέδρου της Συρίας, Μπασάρ αλ-Άσαντ. Ωστόσο, οι επιχειρήσεις που διεξάγει στην περιοχή βρίσκουν μπροστά τους τον στενό σύμμαχο του Βλαντιμίρ Πούτιν, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μάλιστα, ο τούρκος πρόεδρος δηλώνει ανυποχώρητος, απαντώντας άμεσα στις επιθέσεις που εξαπολύουν τα στρατεύματα του συριακού καθεστώτος και προαναγγέλλοντας αντίποινα με τον πιο σκληρό τρόπο. Κι όλα αυτά ενώ στην Άγκυρα βρέθηκε, την Δευτέρα, ρωσική αντιπροσωπεία η οποία πραγματοποίησε συνομιλίες με την τουρκική πλευρά για την κατάσταση στην Ιντλίμπ. Πάντως, οι δύο πλευρές μετά τη συνάντηση τήρησαν σιγή ιχθύος, δείγμα ίσως ότι οι διαπραγματεύσεις προσέκρουσαν ξανά σε «τοίχο».

Επιθέσεις με πλήγματα σε συριακούς στόχους

Την ώρα που βρίσκονταν σε εξέλιξη…

[ad_2]

Διαβάστε περισσότερα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ