Η Κηφισιώτισα αρχιτέκτων Μαργαρίτα Χατζάκου σχεδιαστής των γραφείων της εταιρείας Polyeco Group

0
510

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση – προοίμιο της έκθεσης “Resilient Futures” (Ανθεκτικά Μέλλοντα) στην έδρα της Polyeco Group και του Polyeco Contemporary Art Initiative στον Πειραιά την Τρίτη 5 Ιουνίου 2018, πριν την ομώνυμη έκθεση στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης στα τέλη Ιουνίου. Το πρωτότυπο εγχείρημα ενώνει σε συμβολικό επίπεδο τα δύο σημαντικότερα λιμάνια της χώρας, αυτό του Πειραιά με αυτό της Θεσσαλονίκης, μέσω της σύγχρονης τέχνης. Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στα γραφεία της περιβαλλοντικής εταιρείας, τα οποία σχεδίασε η αρχιτέκτων Μαργαρίτα Χατζάκου με απόλυτο σεβασμό προς το περιβάλλον και στη φιλοσοφία της εταιρείας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Εκτελεστικός Πρόεδρος της Polyeco Group και Διευθυντής του PCAI, κος Αθανάσιος Πολυχρονόπουλος, και η Eπιμελήτρια της έκθεσης Resilient Futures και Διευθύντρια του Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης του ΚΜΣΤ, κα. Συραγώ Τσιάρα, μίλησαν για το πρωτότυπο εγχείρημα και την έκθεση που έπεται. Τον λόγο πήραν οι εικαστικοί Γιώργος Δρίβας και Λουκία Αλαβάνου που μοιραστήκαν με το κοινό την εμπειρία τους από τη συνεργασία με τον οργανισμό PCAI.

Βιντεοέργα και εγκαταστάσεις που έγινα κατόπιν ανάθεσης του PCAI σε συγχρόνους Έλληνες και ξένους εικαστικούς έχουν ενσωματωθεί αρμονικά στον εργασιακό χώρο της Polyeco Group. Μεταξύ αυτών η επιτοίχια εγκατάσταση Metamorphoses (2014) της Έφης Σπύρου καθώς και ψηφιακά έργα και βίντεο των Βασίλη Καρούκ, Άγγελου Πλέσσα, Γιώργου Δρίβα, Νατάσα Ευσταθιάδη και Saskiα Olde Wolbers. Ειδικά για το συγκεκριμένο βράδυ προβλήθηκε το βίντεο Amnesialand (2010) του Στέφανου Τσιβόπουλου, το οποίο περιλαμβάνεται στην έκθεση της Θεσσαλονίκης. Την επιμέλεια της παρουσίασης των έργων από τη Συλλογή του PCAI στα γραφεία της Polyeco Group έκανε ο κος Πολυχρονόπουλος σε συνεργασία με την επιμελήτρια και σύμβουλο σύγχρονης τέχνης κα. Αλίκη Τσιρλιάγκου.

Εγκαίνια έκθεσης Resilient Futures

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018  8μμ-10μμ

Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, Λιμάνι,  Αποθήκη Β1

Μετά τον Πειραιά η συνέχεια θα δοθεί στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης στην Αποθήκη Β1 στο λιμάνι, με την έκθεση “Resilient Futures” που θα φιλοξενηθεί εκεί από τις 27 Ιουνίου έως τις 23 Σεπτεμβρίου 2018 (εγκαίνια: Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018, στις 20:00. Μέρες & ώρες λειτουργίας: Τρίτη-Τετάρτη-Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή, 10:00-18:00, Πέμπτη 10:00-22:00). Η Συραγώ Τσιάρα σημειώνει για την έκθεση: “Πώς οραματίζονται οι εικαστικοί καλλιτέχνες το μέλλον του πλανήτη, και τι είδους κριτική ασκούν στις σχέσεις των ανθρώπων με τη φύση, τα οικονομικά συστήματα, τις πολιτικές ανάπτυξης και εκμετάλλευσης των φυσικών πόρων και του δημόσιου χώρου; Σε συνεργασία με τον πολιτιστικό οργανισμό Polyeco Contemporary Art Initiative (PCAI) το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης διοργανώνει μια διεθνή έκθεση σύγχρονης τέχνης φέρνοντας κοντά καλλιτέχνες διαφορετικής προέλευσης που εκφράζονται κυρίως μέσα από την τέχνη του βίντεο, ενώ τα έργα τους αναφέρονται άμεσα ή υπαινικτικά σε ζητήματα αστικής, περιβαλλοντικής και κοινωνικής ανθεκτικότητας, καθώς και σε εναλλακτικές συλλήψεις για τη βιωσιμότητα των ανθρώπινων σχέσεων”. Η έκθεση συνοδεύεται από δίγλωσσο κατάλογο (Ελληνικά-Αγγλικά), του ΚΜΣΤ/ΚΣΤΘ με το PCAI.

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Λουκία Αλαβάνου, Γιώργος Δρίβας, Μαίρη Ζυγούρη, Hertog and Nadler, Βασίλης Καρούκ, Eva Kotatkova, Μαρία Λοϊζίδου, Oliver Ressler – Zanny Begg, Mika Rottenberg, Στέφανος Τσιβόπουλος, Saskia Olde Wolbers

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ