Η ιστορία του αγοριού που ανέτρεψε τα «προγνωστικά» – Οι γιατροί του έδιναν δύο χρόνια ζωής

0
61

[ad_1]

Η καταπληκτική ιστορία του Λορέντζο και των γονιών του ανέτρεψε όλα τα προγνωστικά και κατάφερε να γίνει σύμβολο του άνισου αγώνα που δίνουν παιδιά και οι οικογένειές τους με ανίατες ασθένειες.

Πέρα από την ψυχική δύναμη που χρειάστηκαν οι γονείς του για να αντέξουν μία δύσκολη πραγματικότητα, είχαν το σθένος να αντιμετωπίσουν την ασθένεια κατάματα, να «τα βάλλουν» με την ιατρική κοινότητα και τις εταιρίες φαρμάκων και να ανακαλύψουν ένα φάρμακο για την ασθένεια του παιδιού τους.

Ποιος ήταν ο Λορέντζο

Ο Λορέντζο γεννήθηκε το 1978 στην Ουάσιγκτον και μέχρι τα έξι του ήταν ένα παιδί σαν όλα τα άλλα, μόνο που μιλούσε τρεις γλώσσες, καθώς ζούσε στην Αμερική, οι γονείς του ήταν Ιταλοί και συγχρόνως έκανε μαθήματα γαλλικών.

Σύμφωνα με την Μηχανή του Χρόνου, τότε ήταν που άρχισε να εμφανίζει κάποια προβλήματα στην ομιλία του. Ανήσυχοι οι γονείς του τον πήγαν για εξετάσεις. Οι γιατροί του έκαναν αξονική εγκεφάλου και διαπίστωσαν ότι πάσχει από Αδρενολευκοδυστροφία ή αλλιώς ALD.

Η εκφυλιστική ασθένεια του νευρικού συστήματος προσβάλει κυρίως αγόρια και εκτός από την ομιλία προκαλεί διαταραχές στον συντονισμό και στην κοινωνικοποίηση, ενώ αργότερα ακολουθεί παράλυση, άνοια και τελικά ο…

[ad_2]

Διαβάστε περισσότερα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ