Εύβοια : έντονες πλημμύρες, καταστροφές δρόμων και δεκάδες εγκλωβισμοί πολιτών.

0
160

Εκτός ελέγχου είναι η κατάσταση σε πολλές περιοχές της Εύβοιας, με έντονες πλημμύρες, καταστροφές δρόμων και δεκάδες εγκλωβισμούς πολιτών.

Σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο, έντονα πλημμυρικά φαινόμενα παρουσιάζονται στα Πολιτικά, Νεροτριβιά και Ψαχνά του δήμου Διρφύων Μεσσαπίων. Σύμφωνα με πληροφορίες του tvstar.gr, δρόμοι έχουν κοπεί και σπίτια έχουν πλημμυρίσει.

Σε αρκετά σημεία το ύψος του νερoύ φτάνει το 1,5 μέτρο, καθιστώντας την κατάσταση κρίσιμη.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία μαζί με το κλιμάκιο των εθελοντών στα Ψαχνά συνεχώς απεγκλωβίζει κόσμο. Στο κέντρο τους έχουν μεταφερθεί 11 άτομα. Στην περιοχή του Αγίου υπάρχει αμάξι εγκλωβισμένο από χείμαρρο. Περιπολικό της αστυνομίας που μετέφερε διασωθέντες βγήκε εκτός δρόμου λόγω της υπερβολικής ποσότητας νερού. Στο σημείο έσπευσε γερανός ώστε να απεγκλωβίσει το όχημα και εν συνεχεία οι άνθρωποι να μεταφερθούν σε ασφαλές σημείο.

Πυροσβεστικό όχημα των Ψαχνών ακινητοποιήθηκε επίσης από χείμαρρο. Ακόμα, πλημμύρισε το ποτάμι που περνά μέσα από την πόλη. Οι δρόμοι και τα αυτοκίνητα καλύφθηκαν από το νερό, όπως φαίνονται από τις εικόνες. Δυστυχώς, τα περιστατικά είναι πολλά κυρίως στην κεντρική Εύβοια.

Χωρίς ρεύμα είναι περιοχές των δήμων Ερέτριας, Χαλκιδέων και Διρφύων Μεσσαπίων.

Πλημμύρισε επίσης ο Λήλας Ποταμός του δήμου Χαλκιδέων. Οι αρχές δεν μπορούν ούτε εκκένωση των γύρω σπιτιών να διατάξουν γιατί όποιος βγει από το σπίτι του κινδυνεύει η ζωή του από την ορμή των νερών. Οι άνθρωποι της πολιτικής προστασίας της Χαλκίδας βρίσκονται εκεί αλλά αυτή τη στιγμή και οι ίδιοι έχουν εγκλωβιστεί.

Πηγές: tvstar.gr, eviathema.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ