Ευρωζώνη: Συρρίκνωση – ρεκόρ στο β’ τρίμηνο

0
121

[ad_1]

Το ΑΕΠ της Ευρωζώνης συρρικνώθηκε κατά 12,1% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο.

Εν μέσω αυξανόμενων φόβων ότι η διστακτική ανάκαμψη της Ευρώπης θα δεχθεί νέο πλήγμα από δεύτερο κύμα της πανδημίας, η Eurostat, η στατιστική υπηρεσία της ΕΕ. φέρνει στο φως ανησυχητικά στοιχεία για την μείωση της δραστηριότητας που προκλήθηκε από τα σχεδόν ολοκληρωτικά lockdown που επέβαλαν κάποιες χώρες κατά τη διάρκεια της άνοιξης.

Η μεγαλύτερη πτώση του ΑΕΠ από το 1995, όταν άρχισαν οι σχετικές σειρές στοιχείων, συνέπεσε με τα περιοριστικά μέτρα για την COVID -19, η χαλάρωση των οποίων ξεκίνησε σε πολλές χώρες της Ευρωζώνης από τον Μάιο. Η συρρίκνωση ήταν λίγο μεγαλύτερη σε σχέση με τις προσδοκίες της αγοράς για μία πτώση 12% και ήρθε σε συνέχεια της μείωσης του ΑΕΠ κατά 3,6% στο πρώτο τρίμηνο του έτους. Η Eurostat ανέφερε ότι οι προσωρινές εκτιμήσεις βασίζονται σε πηγές στοιχείων που δεν είναι πλήρεις και υπόκεινται σε περαιτέρω αναθεώρηση. Η επόμενη εκτίμηση για το ΑΕΠ του δεύτερο τριμήνου θα δημοσιευθεί στις 14 Αυγούστου.

Ανησυχητικά στοιχεία

Τα στοιχεία της Eurostat έδειξαν ότι η συρρίκνωση του δεύτερου τριμήνου – σε συνδυασμό με μια μικρότερη ύφεση κατά τη διάρκεια των τριών πρώτων μηνών του έτους – έχουν διαγράψει δεκαπέντε…

[ad_2]

Διαβάστε περισσότερα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ