Ευεξία και Υγεία με την Έλλη Νάκου

0
218

Η Κηφισιά είναι ένα προάστιο με πολλές φυσικές ομορφιές,που κυρίως εντοπίζονται στους ορεινούς όγκους της Πεντέλης και της Πάρνηθας.Η επαφή με τη φύση επαναφέρει τη χαμένη ισορροπία μας.Κανείς μπορεί να το βιώσει με μια πεζοπορία ή να το συνδιάσει με αθλητισμό όπως το τρέξιμο.Η επαφή με τους ήχους της φύσης ,ο καθαρός αέρας και το τοπίο των δέντρων,προσφέρει ταυτόχρονα ηρεμία αλλά και δύναμη.

Το μόνο που χρειάζεται κανείς είναι ένα κατάλληλο ζευγάρι παππούτσια για τρέξιμο στο χώμα και το σωστό μέγεθος.Πριν ξεκινήσουμε πρέπει να έχουμε ενυδατωθεί καλά και να έχουμε φάει ένα δύωρο νωρίτερα κάτι ελαφρύ.

Καλό είναι να μετράμε το χρόνο ή αν είναι δυνατό και την απόσταση (ρολόι με navigatorή εφαρμογή στο κινητό μας ) .Υπολογίζουμε να μοιράσουμε τις δυνάμεις μας με τέτοιο τρόπο,ώστε να μπορούμε να επιστρέψουμε στην αφετηρία που έχουμε αφήσει το αμάξι.

Μια πολύ καλή ιδέα για να ξεκινήσει κανείς είναι στο Τατόι, τα πρώην Βασιλικά κτήματα.Εύκολα προσβάσιμο,με ποικιλία διαδρομών,καθαρό αέρα και υπέροχο τοπίο.

Συμβουλή για όλα τα επίπεδα δρομέων είναι διατάσεις πριν και μετά την προπόνηση. Καλή ενυδάτωση κατά τη διάρκεια και μετά την προπόνηση.

Η ένταση και η διάρκεια βρίσκονται σε αναλογία με το επίπεδο φυσικής κατάστασης του αθλούμενου.

Ο αρχάριος ξεκινάει με εναλλαγές περπατήματος –τρεξίματος  για μικρή διάρκεια συνολικά και προοδευτικά ανάλογα με τους στόχους μας, προσαρμόζει την προπόνησή του.

Τα τελευταία χρόνια, πολλοί  δήμοι και κοινότητες διοργανώνουν τους δικούς τους αγώνες, δίνοντας την ευκαιρία σε αθλούμενους και εκδρομείς να απολαύσουν με τον πιο ιδανικό τρόπο τις ομορφιές της χώρας.

Για τους πιο φιλόδοξους ως προς τις επιδόσεις τους αλλά και τους αρχάριους που θέλουν να είναι σίγουροι ότι θα αποφύγουν οποιονδήποτε τραυματισμό ή μυοσκελετική καταπόνηση, το Elli’s Way προσφέρει ειδικά προγράμματα ενδυνάμωσης για δρομείς και επίδοξους δρομείς σε συνεργασία με την καταξιωμένη προπονήτρια δρόμων και μαραθωνοδρόμο Μαρία Πολύζου. Το νέο πρωτοποριακό πρόγραμμα ‘Strength Training for Runners’ προσφέρεται σε μορφή personal training ή σε μικρά group μέσα από τα οποία θα μάθετε τις σωστές ασκήσεις που θα σας βοηθήσουν να απολαύσετε τον αθλητισμό με ασφάλεια ενώ θα δείτε τις επιδόσεις σας να βελτιώνονται θεαματικά!

Πληροφορίες

Δελβίνου & Θησέως 1Α, 146 71 Νέα Ερυθραία

211 7200608

6944 266 513

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ