Εξώδικη διαμαρτυρία πλειοδότριας εταιρίας κατά του Μένανδρου Κηφισιάς για ακύρωση διαγωνισμού

    0
    218
    Το ΝΠΙΔ Μένανδρος με μοναδικό μέτοχο το Δήμο Κηφισιάς, προχώρησε το καλοκαίρι του 2017 σε προκήρυξη διαγωνισμού για την εκμίσθωση 20 διαφημιστικών χαρτών αλλά και 200 περίπου στύλων οδοσήμανσης.
    Ο διαγωνισμός αφού πέρασε από 40 κύματα κατακυρώθηκε στην  παρακάτω εταιρεία με την οποία ο Μένανδρος υπέγραψε σύμβαση το Νοέμβριου του 2017.
    Όμως δύο εταιρείες που δε συμμετείχαν στη διαγωνιστική διαδικασία και είχαν  αποκλεισθεί λόγο οικονομικών μεγεθών προχώρησαν σε ενστάσεις κατά του διαγωνισμού στην Περιφέρεια, η οποία με τη σειρά της έκρινε τους στύλους ως μη αποδεκτό μέσο διαφήμισης και ακύρωσε την όλη διαδικασία.
    Δηλαδή ο Δήμος προκήρυξε διαγωνισμό χωρίς να ελέγξει αν αυτό που δημοπρατεί είναι νόμιμο Η όχι. Το αποτέλεσμα ήταν να ακυρωθεί το σύνολο σαν ενιαίο παρότι το δεύτερο κομμάτι, αυτό των χαρτών δεν είχε πρόβλημα. Το αποτέλεσμα ήταν να χαθούν 20.000ε ετησίως που ήταν το προσφερόμενο τίμημα.
    Εντύπωση προκαλεί η ελαφρότητα με την οποία αντιμετωπίζεται το όλο θέμα από μέλη του δ.σ. του Μενάνδρου.
    Στη συνέχεια εστάλη εξώδικο προς την πλειοδότρια εταιρεία για να ακυρώθει συναινετικά τη σύμβαση !
    Δείτε τι απαντά η πλειοδότρια εταιρία.
    ΕΞΩΔΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΤ’ ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΩΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
    Ευαγγελίας Ρομπέσκου του Ιωάννη, ως ασκούσας ατομικής επιχείρησης, κατοίκου Αιγάλεω Αττικής, οδός Αγίας Άννης αριθμ. 60, με ΑΦΜ 125944332.
    ΚΑΤΑ
    Της Ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΤΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΧΩΡΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ» και δ.τ. «ΜΕΝΑΝΔΡΟΣ ΑΕ», εδρεύουσας στην Κηφισιά Αττικής επί της οδού Φραγκουλοπούλου αριθμ. 26, νομίμως εκπροσωπουμένης και με ΑΦΜ 090287826/ ΦΑΕ Αθηνών.
    ****************
    Σε απάντηση της από 4/7/2018 ψευδούς, αναληθούς και παντελώς παρελκυστικής εξωδίκου δηλώσεως σας, η οποία και μου επεδόθη στις 5/7/2018 επαγόμεθα τα ακόλουθα:
    Α. Είναι πραγματικά, τουλάχιστον αστείο να επικαλείστε – όπως ρητώς αναγράφετε στην εν προκειμένω εξώδικη δήλωση σας – ότι μετεβλήθη δήθεν το νομοθετικό καθεστώς και άρα ο ΜΕΝΑΔΡΟΣ δεν έχει υποχρέωση αποζημίωσης, όπως ορίζει το άρθρο 14 της προκήρυξης του διαγωνισμού, από την μη υλοποίηση της από 23-11-2017 μεθ’ ημών συμβάσεως.
    Αντιθέτως σας επισημαίνω ότι η από 30-1-2018 και με αριθμό 14/2018 γνωμοδότηση του ΝΣΚ επί του με αριθμό πρωτοκόλλου 28958/21-12-2017 εγγράφου της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Αναπτυξιακής Πολιτικής, που ανερυθρίαστα επικαλείσθε, αφορά γνωμοδότηση επί του ήδη υφισταμένου καθεστώτος και δη του Ν. 2946/2001 για την υπαίθρια διαφήμιση και του Ν. 4266/2014 ο οποίος κωδικοποίησε την από 8-11-1968 Διεθνή Σύμβαση της Βιέννης για την Οδική Σήμανση και Σηματοδότηση, όπως αυτή κυρώθηκε με τον Ν. 1604/1986.
    Ως εκ τούτου ο εν προκειμένω ισχυρισμός σας, περί δήθεν μεταβολής του νομοθετικού καθεστώτος, συνιστά φληνάφημα και σκιαγραφεί την καθ’ όλα ιταμή απόπειρα σας να αποφύγετε τις συνέπειες της παράνομης συμπεριφοράς σας και δη της προκήρυξης και εν συνεχεία υπογραφής σύμβασης με εμέ, ενός παντελώς άκυρου διαγωνισμού, τον οποίο και – όπως απεδείχθη – ουδέποτε έπρεπε να τον προκηρύξετε, ευθύνη που βαρύνει άμεσα τόσο τον Μένανδρο ως νομικό πρόσωπο, όσο και προσωπικά τα μέλη του Δ.Σ του Μενάνδρου (άπαντα μέλη του Δ.Σ. του Δήμου Κηφισιάς), αλλά και τον ίδιο τον Δήμο Κηφισιάς, ο οποίος αφενός αποτελεί τον μοναδικό μέτοχο του και αφετέρου είναι εκείνος που εν τοις πράγμασι λαμβάνει τις αποφάσεις για τον Μένανδρο.
    Έτι περαιτέρω είναι χαρακτηριστικό το γεγονός, πως υπέπεσε στην αντίληψη μου ότι μέλη του Δ.Σ. σας, ομιλούν δημοσίως για την δήθεν αλλαγή του νομοθετικού καθεστώτος, ώστε να δημιουργήσουν πεπλανημένες εντυπώσεις στα μάτια των δημοτών του Δήμου Κηφισιάς, γεγονός που αν μη τι άλλο καταστρατηγεί κάθε έννοια δικαίου, καλής πίστης και χρηστών ηθών.
    Β. Προφανώς και ουδαμώς θα ήταν εφικτό να λυθεί η μεθ’ ημών σύμβαση αζημίως για αμφότερα τα μέλη, αφού η μη υλοποίηση της ανάγεται σε δική σας αποκλειστική υπαιτιότητα και δη την εν γνώση σας προκήρυξη παράνομου διαγωνισμού, γεγονός που άπτεται και ποινικών ευθυνών, όπως αυτού της παράβασης καθήκοντος.
    Έτι περαιτέρω και επειδή ήδη γνωρίζετε (με την από ότι είχα προβεί αφενός σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ έξοδα κατασκευής των ρακετών και αφετέρου σε συμβάσεις με πελάτες που ενδιαφέρονταν να διαφημιστούν, οι οποίες και ακυρώθηκαν, σας αναφέρω ότι η εν προκειμένω εξώδικη δήλωση σας, αποτελεί εν τοις πράγμασι ποταπό τρόπο αποφυγής των ευθυνών σας για την εύλογη αποζημίωση μου προς αποκατάσταση της τεράστιας θετικής και αποθετικής ζημίας μου, η οποία ανέρχεται συνολικά σε τουλάχιστον 500.000 €, για την αποκατάσταση της οποίας έχετε ευθύνη τόσο το νομικό πρόσωπο του Μενάνδρου, όσο και τα μέλη του Δ.Σ. ατομικά, αλλά και ο μοναδικός μέτοχος του Μενάδρου, Δήμος Κηφισιάς, ο οποίος και εν τοις πράγμασι είναι εκείνος που λαμβάνει τις αποφάσεις.
    Γ. Προσέτι και αξιοσημείωτο της σκαιάς συμπεριφοράς σας είναι το χωρίο της από 4/7/2018 εξωδίκου δηλώσεως σας, στο οποίο αναγράφετε επί λεξεί πως «μέχρι τότε, εξ’ όσων γνωρίζουμε, δεν είχατε προβεί σε καμία ενέργεια για την εκτέλεση της από 23-11-2017 σύμβασης, όπως και δεν προβήκατε σε καμία σχετική ενέργεια εφεξής».
    Ήτοι παντελώς ανερυθρίαστα εκστομείτε πομφόλυγες περί δήθεν μη υλοποίησης της σύμβασης από εμέ, ενώ εκκρεμούσε ήδη στην αποκεντρωμένη διοίκηση η προσφυγή μου επί της αποφάσεως της να ακυρώσει τον διαγωνισμό και χωρίς να υφίσταται εν τοις πράγμασι δυνατότητα αναστολής της εν προκειμένω αποφάσεως (καίτοι κατετέθη από εμέ και αίτηση αναστολής).
    Δηλαδή, έχετε το θράσος να μου επισημάνετε το ότι κακώς δεν παρανόμησα όπως εσείς; Τούτο πέραν από πρωτάκουστο είναι και παντελώς ανήκουστο, καταδεικνύει δε την παντελώς λανθασμένη νοοτροπία από την οποία διακατέχεστε.
    Αλήθεια κύριοι, πώς θα προέβαινα σε υλοποίηση της μεθ’ ημών συμβάσεως; Με μια σύμβαση που «ήταν στον αέρα» ένεκα της ακύρωσης του διαγωνισμού από την αποκεντρωμένη διοίκηση; Πώς εν τοις πράγμασι θα προέβαινα σε υλοποίηση της, αφού ο διαγωνισμός κρίθηκε εν συνόλω και όχι μερικώς άκυρος; Μου προτείνετε δηλαδή ότι θα έπρεπε να είχα παρανομήσει; Και επί τη ευκαιρία επιτρέψετε μου να έχω την απορία για το τί μέλλει γενέσθαι με τα χρήματα που έχετε εισπράξει από τους προηγουμένους παρόμοιους διαγωνισμούς σας, οι οποίοι προφανώς (δυνάμει της απόφασης της αποκεντρωμένης διοίκησης, αλλά και της γνωμοδότησης του ΝΣΚ) είναι άκυροι ως παράνομοι…
    Αντιθέτως, άμα τη υπογραφή της μεθ’ ημών συμβάσεως, προσωπικά προέβην νομίμως και ευλόγως– όπως έχετε άριστη γνώση – τόσο σε κατασκευή των ρακετών με αποτέλεσμα την δαπάνη δεκάδων χιλιάδων ευρώ, όσο και σε αναζήτηση και εν τέλει εξεύρεση διαφημιζομένων εταιρειών, προσδοκώντας μετά βεβαιότητας στα έσοδα που θα αποκόμιζα από τις εν λόγω συμβάσεις, από τις οποίες όμως οι συμβαλλόμενοι υπαναχώρησαν δικαίως αφ’ ης στιγμής εκδόσεως της απόφασης της αποκεντρωμένης διοίκησης περί ακυρώσεως του διαγωνισμού.
    Επειδή από αποκλειστική σας υπαιτιότητα προέβητε στην προκήρυξη ενός διαγωνισμού, ο οποίος είναι παράνομος, αφού έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τον νόμο περί υπαίθριας διαφήμισης, γεγονός για το οποίο είναι αποκλειστικά υπαίτιοι τόσο η εταιρεία σας, όσο και τα μέλη του Δ.Σ. ατομικώς, αλλά και ο ίδιος ο Δήμος Κηφισιάς, ως μοναδικός μέτοχος της εταιρείας σας κατά τον νόμο και ως ο πραγματικός ιδιοκτήτης των εν προκειμένω κοινοχρήστων χώρων.
    Επειδή εκ της παγίας αρχής της δικαιολογημένης εμπιστοσύνης που διέπει το δικαϊκό μας σύστημα, σαφώς προκύπτει το ότι η συμμετοχή μου σε έναν διαγωνισμό μιας ανώνυμης εταιρείας ΟΤΑ για την διαχείριση περιουσίας του Δήμου, προϋποθέτει την απόλυτη πεποίθηση μου ότι ο εν προκειμένω διαγωνισμός είναι απόλυτα νόμιμος και σύμφωνος με τις κείμενες διατάξεις.
    Επειδή σας επισημαίνω και πάλι έχω υποστεί τεράστια απώλεια περιουσίας (θετικής και αποθετικής ζημίας), από την παράνομη και υπαίτια συμπεριφορά σας.
    Έτι περαιτέρω σας δηλώνω απερίφραστα, εντόνως διαμαρτυρόμενη, πως καθιστώ αποκλειστικά υπεύθυνους και υπαίτιους για την τεράστια ζημία που έχω ήδη υποστεί, τόσο την εταιρεία σας, όσο και τα μέλη του Δ.Σ., καθώς και τον ίδιο τον Δήμο Κηφισιάς, επιφυλασσόμενη ταυτόχρονα παντός νομίμου δικαιώματος μου για την αποζημίωση μου.
    Επειδή ουδέποτε μετεβλήθη το νομοθετικό καθεστώς, όπως ψευδώς διατείνεστε.
    Επειδή ουδέποτε θα μπορούσε να υλοποιηθεί εκ της πλευράς μου η μεθ’ ημών σύμβαση, κατόπιν της ακύρωσης της από την αποκεντρωμένη διοίκηση, όπως ανερυθρίαστα μου επισημάνατε στην από 4/7/2018 εξώδικη δήλωση σας.
    Επειδή η από 4/7/2018 εξώδικη δήλωση σας είναι ψευδής, αναληθής και παντελώς παρελκυστική, αποπειρώμενη να δημιουργήσει πεπλανημένες εντυπώσεις, ώστε να αποφύγετε τις εκ του Νόμου συνέπειες της παράνομης συμπεριφοράς σας.
    Επειδή η συμπεριφορά σας είναι καθ’ ολοκληρίαν παράνομη.
    Επειδή αποκλειστικοί υπαίτιοι για την μη υλοποίηση της μεθ’ ημών σύμβασης, είναι τόσο η εταιρεία σας, όσο και τα μέλη του Δ.Σ. της, καθώς και ο ίδιος ο Δήμος Κηφισιάς, με την προκήρυξη ενός εν γνώσει σας παράνομου διαγωνισμού.
    ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ
     
    ΚΑΙ ΜΕ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ ΠΑΝΤΌΣ ΝΟΜΙΜΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΜΟΥ
    Διαμαρτυρόμενη εντόνως για την παράνομη και αντισυμβατική συμπεριφορά σας, σας απαντώ ότι αποκρούω ως παντελώς ψευδή, αναληθή και παρελκυστική την από 4/7/2018 εξώδικη δήλωση και σας καλώ όπως 5 ημερών από την λήψη της παρούσης μου επιστρέψετε την με αριθμ. 750269 εγγυητική επιστολή μου και αφετέρου με αποζημιώσετε πλήρως και ολοσχερώς για κάθε θετική και αποθετική μου ζημία.
    Άλλως και σε περίπτωση μη συμμορφώσεως σας, σας ενημερώνω ότι θα προβώ στην με κάθε νόμιμο τρόπο και μέσο προάσπιση των δικαιωμάτων μου εις βάρος κάθε εμπλεκόμενου, ενώπιον της Αστικής και Ποινικής Δικαιοσύνης.
    Αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής παρακαλείται να επιδώσει νόμιμα την παρούσα προς ον απευθύνεται, προς γνώση και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντας την ολόκληρη στην υπ’ αυτού συνταχθείσα έκθεση επιδόσεως.
    Κηφισιά, 9-7-2018
    Ο πληρεξούσιος Δικηγόρος

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ