Εξαρθρώθηκε σπείρα που χτυπούσε χρηματαποστολές

0
111

Σπείρα με βαρύ οπλισμό, που διέπραττε συστηματικά ένοπλες ληστείες σε καταστήματα, την ώρα που γινόντουσαν χρηματαποστολές, εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Ειδικότερα, σε αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στα Πατήσια, συνελήφθησαν τρεις Αλβανοί, ηλικίας από 36 έως 44 ετών, μέλη της σπείρας, ενώ το τέταρτο μέλος, ένας 33χρονος, εντοπίστηκε στη Λεπτοκαρυά Πιερίας και συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ληστείες, κλοπές κατά συρροή και κατά συναυτουργία, πλαστογραφία, αντίσταση και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και περί ναρκωτικών.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι κατηγορούμενοι, από το Φεβρουάριο του 2019, είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση. Ως προς τον τρόπο δράσης τους, για τη μετάβαση και τη διαφυγή τους χρησιμοποιούσαν κυρίως κλεμμένες μοτοσικλέτες, τις οποίες και αφαιρούσαν από διάφορες περιοχές της βορειοανατολικής Αττικής. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μάλιστα, στα κλεμμένα οχήματα τοποθετούσαν πλαστογραφημένες πινακίδες από οχήματα ίδιας μάρκας, μοντέλου και χρώματος, προκειμένου να δυσχεραίνουν τον εντοπισμό τους. Κατά τη διάπραξη των ληστειών, οι δράστες που εισέβαλαν στο κατάστημα κάλυπταν τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, φορώντας κουκούλες, περούκα, σκούφους και γυαλιά, ενώ έφεραν βαρύ οπλισμό, καλάσνικοφ και πιστόλια.

Σημειώνεται, ότι με την απειλή των όπλων ακινητοποιούσαν τους υπαλλήλους, τους πελάτες των καταστημάτων, καθώς και τα μέλη της χρηματαποστολής και τους οδηγούσαν στον χώρο, όπου υπήρχε το χρηματοκιβώτιο. Από αυτό αφαιρούσαν τα χρήματα που προορίζονταν για παράδοση στον υπάλληλο της χρηματαποστολής, καθώς και από τα ταμεία.

Για να συντονίζουν καλύτερα τη δράση τους και να διασφαλίζουν την άμεση διαφυγή τους, σε περίπτωση που η αστυνομία πλησίαζε στο σημείο, σε όλη τη διάρκεια της ληστείας είχαν τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ τους, χρησιμοποιώντας τηλεφωνικές συνδέσεις που ήταν καταχωρημένες με στοιχεία ανύπαρκτων αλλοδαπών.

Μετά τη διάπραξη των ληστειών και την αφαίρεση μεγάλων χρηματικών ποσών, αποχωρούσαν την ίδια ή την επόμενη ημέρα από την Ελλάδα για την Αλβανία, προκειμένου να μην καταστεί δυνατός ο εντοπισμός τους.

Σε αστυνομικές έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, καλάσνικοφ, περίστροφο, φυσίγγια, κινητά τηλέφωνα, μικροποσότητα κάνναβης, είδη ρουχισμού και περούκα. Από την έως τώρα έρευνα έχουν εξιχνιαστεί έξι ληστείες και δύο κλοπές αυτοκινήτων, με το οικονομικό όφελος που αποκόμισε η οργάνωση από την παράνομη δράση της να υπερβαίνει, σύμφωνα με την αστυνομία, το ποσό των 110.000 ευρώ.

Παράλληλα, εντοπίστηκε σε υπόγειο διαμέρισμα, εγκατάσταση καλλιέργειας κάνναβης με υδροπονική μέθοδο. Συνελήφθη ένας 32χρονος και κατασχέθηκαν 129 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, ζυγαριά ακριβείας και εξοπλισμός εργαστηρίου καλλιέργειας κάνναβης.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, πρόκειται να οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Ποιες ληστείες είχαν διαπράξει

15/02/19 Κατάστημα Cosmote Ελ. Βενιζέλου  31 – Νέα Σμύρνη –  χρηματαποστολή

22/02/19 Αγίου Ιωάννου 7 Αγία Παρασκευή Κατάστημα Cosmote

28/02/19 Λ. Ηρακλείου 245 Ν. Ιωνία Κατάστημα Cosmote

07/03/19 Λενορμαν 129 Κολωνός Σουπερ Μάρκετ Γαλαξίας –  χρηματαποστολή

13/05/19 Καισαρείας 9 Νίκαια. Προσποιήθηκαν τους πελάτες και μπήκαν σε ΕΥΔΑΠ, ήταν σε εξέλιξη η χρηματαποστολή

25/05/19 Κανάρη 80 Μοσχάτο σουπερ μάρκετ Γαλαξίας – χρηματαποστολή

ΠΗΓΗ www.zougla.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ