Home ΕΛΛΑΔΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ Εξαιρετικό το κλίμα στην Αμερικανική αγορά.

Εξαιρετικό το κλίμα στην Αμερικανική αγορά.

0

Σε θετικό έδαφος έκλεισε σήμερα το αμερικανικό χρηματιστήριο, με τον τεχνολογικό Nasdaq να αναρριχάται σε νέο ρεκόρ, ενώ ο ευρύτερος S&P τερμάτισε για πρώτη φορά από την 1η Φεβρουαρίου πάνω από τις 2.800 μονάδες, καθώς οι μετοχές κάποιων εταιρειών της χώρας ενισχύθηκαν σε ιστορικά υψηλά επίπεδα.

Οι μετοχές των Facebook, Amazon και Microsoft ενισχύθηκαν κατά 0,2%, 0,9% και 1,2%, αντίστοιχα. Σημειώνεται ότι η μετοχή της Amazon ξεπέρασε για πρώτη φορά την Παρασκευή το επίπεδο των 1.800 δολαρίων πετυχαίνοντας νέο ιστορικό υψηλό κλείσιμο.Το ράλι ήρθε μετά την αύξηση της τιμής-στόχο για τη μετοχή από την Cowen στα 2.100 δολάρια από 2.000 δολάρια προηγουμένως.

Στο ταμπλό, ο βιομηχανικός Dow Jones ενισχύθηκε κατά 95 μονάδες ή 0,38%, ενώ σε εβδομαδιαία βάση κέρδισε 2,3%. Ο ευρύτερος S&P κατέγραψε άνοδο της τάξης των 3 μονάδων ή 0,11%, ενώ σε εβδομαδιαία βάση ενισχύθηκε κατά 1,5%.

Ο τεχνολογικός Nasdaq τέλος έκλεισε με κέρδη 0,1% πετυχαίνοντας νέο ρεκόρ και πέντε διαδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις.

Οι επενδυτές αφομοίωσαν τις τελευταίες ανακοινώσεις αποτελεσμάτων β’ τριμήνου μεγάλων εταιρειών, που θα μπορούσαν να αρχίσουν να παρέχουν ενδείξεις σχετικά με το αν τα θεμελιώδη εταιρικά μεγέθη είναι αρκετά ισχυρά ώστε να αντισταθμίσουν την αβεβαιότητα γύρω από τα ζητήματα του εμπορίου και άλλα ενδεχόμενα προβλήματα.

Η JP Morgan Chase & Co ανακοίνωσε καλύτερα του αναμενόμενου κέρδη και έσοδα, με αποτέλεσμα η μετοχή της να ενισχύεται ενδοσυνεδριακά.

Αντίθετα, υποχώρησαν τα κέρδη β΄ τριμήνου της Wells Fargo & Co, καθώς μία από τις μεγαλύτερες αμερικανικές τράπεζες συνεχίζει να ψάχνει για ανάπτυξη προσπαθώντας παράλληλα να αφήσει πίσω της τα ρυθμιστικά προβλήματα.

Επίσης, υψηλότερα έσοδα και κέρδη σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα ανακοίνωσε η Citigroup, αν και τα έσοδα ήταν λίγο χαμηλότερα από τις προβλέψεις.

Στα μάκρο της ημέρας, υποχώρησαν τον Ιούνιο οι τιμές των εισαγόμενων αγαθών στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομίας, κατά 0,4% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Η μηνιαία πτώση έρχεται μετά από μια κατακόρυφη άνοδο το Μάιο. Οι εκτιμήσεις έκαναν  λόγο για αμετάβλητο δείκτη τιμών εισαγωγών.

Παράλληλα, οι επενδυτές παρακολουθούν το ταξίδι του Αμερικανού προέδρου στην Ευρώπη. Σήμερα ο Ντόναλντ θα δώσει κοινή συνέντευξη Τύπου με την πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέζα Μέι, ενώ θα συναντήσει και τη βασίλισσα Ελισάβετ.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version