Διεκόπη το ανοδικό σερί στη Wall street

0
185

Στο “κόκκινο” έκλεισε η αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, με τον Dow Jones να σημειώνει τη χειρότερη επίδοση σε διάστημα άνω της μιας εβδομάδας, καθώς τα αδύναμα εταιρικά αποτελέσματα και οι ανανεωμένες ανησυχίες για τις παγκόσμιες εμπορικές εντάσεις εξανέμισαν τον αγοραστικό ενθουσιασμό στην Wall Street.

Δίνοντας τέλος στο ανοδικό σερί 5 ημερών, ο Dow Jones υποχώρησε κατά 0,5% ή κατά περίπου 135 μονάδες στις 25.064 μονάδες. Η πτώση σηματοδοτεί τη χειρότερη ημέρα από τις 11 Ιουλίου. Ο S&P 500 έχασε 0,4% στις 2.804 μονάδες υπό την πίεση των μετοχών του χρηματοπιστωτικού κλάδου, του κλάδου τηλεπικοινωνιών αλλά και του κλάδου υγείας. Μόνο οι λεγόμενοι αμυντικοί κλάδοι, όπως το real estate και οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, κινήθηκαν ανοδικά. Ο τεχνολογικός Nasdaq σημείωσε πτώση 0,4% στις 7.825 μονάδες.

Ενώ οι μετοχές διατήρησαν σχετικά σταθερή την πτωτική τους τάση σε όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης, το δολάριο και το 10ετές αμερικανικό ομόλογο υποχώρησαν όταν ο Trump άσκησε κριτική στην πολιτική αύξησης των επιτοκίων της Fed, σε συνέντευξή του στο CNBC.

Στο μέτωπο των επιχειρήσεων, μετοχή της IBM σημείωσε άνοδο 3,27% μετά την ανακοίνωση εσόδων και κερδών τα οποία υπερέβησαν τις εκτιμήσεις. Η American Express ανακοίνωσε κέρδη ελάχιστα υψηλότερα των προβλέψεων και η μετοχή της υποχώρησε 2,73%.

Η Bank of NY Mellon ανακοίνωσε αποτελέσματα τριμήνου πολύ κοντά στα αναμενόμενα.

Στα μάκρο της ημέρας, ο αριθμός των Αμερικανών που αιτήθηκαν νέα επιδόματα ανεργίας υποχώρησε την προηγούμενη εβδομάδα στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων πέντε δεκαετιών.

Τα επιδόματα ανεργίας μειώθηκαν κατά 8.000 στον εποχικά προσαρμοσμένο αριθμό των 207.000 στη διάρκεια της εβδομάδας μέχρι τις 14 Ιουλίου, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας.

Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο των επιδομάτων από το Δεκέμβριο του 1969, όταν τα επιδόματα είχαν διαμορφωθεί στις 202.000.

Οι οικονομολόγοι έκαναν λόγο για 220.000 νέα επιδόματα ανεργίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ