Β. Ξυπολυτάς : τι καινούριο κάναμε τις τελευταίες 30 ημέρες !!

0
591
Απολογισμός Αυγούστου 
Κλείσαμε 8 δημιουργικούς μήνες. Από αυτούς, ο Αύγουστος, ήταν ιδιαίτερα απαιτητικός, καθώς έφερε στα όρια των φυσικών τους αντοχών, εργαζομένους και διοίκηση του Δήμου μας. Με σκληρή όμως δουλειά υλοποιήθηκαν πολλά και σημαντικά για την Κηφισιά, τη Νέα Ερυθραία και την Εκάλη.
Πάμε να δούμε -τι καινούργιο κάναμε- τις τελευταίες 30 μέρες!
ΠΑΙΔΕΙΑ -ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ:
Φέτος το καλοκαίρι, προχωρήσαμε σε σημαντικές ανακαινίσεις στις σχολικές μας υποδομές. Διεκδικήσαμε και πετύχαμε χρηματοδότηση, συνολικού ποσού άνω του 1 εκατομμυρίου ευρώ για τις κτηριακές υποδομές των σχολείων του Δήμου (έναντι 300.000€ που αρχικά είχε προϋπολογιστεί).
Συγκεκριμένα:
-Το 1ο Δημοτικό Νέα Ερυθραίας, εγκαινιάζεται την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου. Μετά από 8 «πέτρινα» χρόνια, τα μαθητικά χαμογελά επιστρέφουν στο ιστορικό σχολείο της Νέας Ερυθραίας.
-Ένα ΝΕΟ σχολείο εγκαινιάζουμε στην Κηφισιά, μια ελπίδα δημιουργίας για τα παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στα βόρεια προάστια. Την Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου εγκαινιάζουμε το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ.) Κηφισιάς . Η σχολική δομή του ΕνΕΕΓΥΛ θα αναβαθμίσει καίρια την εκπαίδευση που παρέχεται στους μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, αφού θα αποτελεί την καταλληλότερη εκπαιδευτική διέξοδο, προσφέροντας κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα. Οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση (ΑΤΕΙ) και να συνεχίσουν περαιτέρω τις σπουδές τους. Επίσης θα μπορούν με το απολυτήριο τους να εγγράφουν σε δημόσια ή ιδιωτικά ΙΕΚ της επιλογής τους.
-Τέλος σημαντικότατες και μεγάλης έκτασης ανακαινίσεις πραγματοποιήθηκαν, στο 2ο Δημοτικό Κηφισιάς, 3ο Δημοτικό Κηφισιάς, 2ο – 3ο Δημοτικό Νέας Ερυθραίας, 1ο Δημοτικό Εκάλης, ενώ παράλληλα πραγματοποιούνται επισκευές σε όλα τα υπόλοιπα σχολεία.
ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ
Αρχίσαμε με ειδική εργολαβία τις γενικές επισκευές και αποκαταστάσεις των βασικών προβλημάτων των παιδικών χαρών μας.
Παρόλα αυτά όμως, η εικόνα των παιδικών χαρών του Δήμου μας, δεν είναι αυτή που θα θέλαμε και αυτή που αξίζει στον Δήμο και τα παιδιά μας. Γι’ αυτό τον λόγο εντός του 2024 «βάζουμε μπροστά» την κατασκευή 2 νέων υπερσύγχρονων παιδικών χαρών και έπεται συνέχεια..!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ
Κατά την πυρκαγιά 11-14 Αυγούστου οι δυνάμεις -προερχόμενες από την Κηφισιά- που βοήθησαν στην κατάσβεση της Πυρκαγιάς ξεπέρασαν τα 18 οχήματα.
-Συγκεκριμένα ο Δήμος Κηφισιάς συμμετείχε στην κατάσβεση και την αντιμετώπιση των πυρκαγιών με 3 υδροφόρες, 4 Εκσκαφείς και 2 οχήματα 4Χ4 τύπου «Dakota»
-Το Δημοτικό Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κηφισιάς: 1 Πυροσβεστικό και 1 όχημα 4Χ4 τύπου «Dakota»
-Η Ομάδα Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Εκάλης με 3 Πυροσβεστικά
-Οι ειδικές δυνάμεις της Πυροσβεστικής -που από φέτος το καλοκαίρι- στεγάζονται σε Δημοτικές εγκαταστάσεις, επιχείρησαν με 5 Πυροσβεστικά.
Παράλληλα κατά τις δύσκολες μέρες της Πυρκαγιάς υλοποιήσαμε το εξής ολιστικό σχέδιο Πολιτικής Προστασίας: https://shorturl.at/eQ5Bf
Όμως, η σημαντικότερη στιγμή για τον Δήμο μας, υπήρξε η κατάσβεση της πυρκαγιάς στη θέση «τρίστρατο» στα σύνορα Κηφισιάς-Πεντέλης, όπου ανακόπηκε η πορεία της πυρκαγιάς, τόσο επί του βουνού, όσο και επί του ρέματος με κατεύθυνση το Κεφαλάρι και τα Μελίσσια. Συγκεκριμένα οι εκσκαφείς του Δήμου μας διένοιξαν αντιπυρική ζώνη και στη συνέχεια οι δημοτικές υδροφόρες, Πυροσβεστικά των εθελοντών Εκάλης, του δημοτικού κλιμακίου Κηφισιάς και 2 οχήματα της Π.Υ. οριοθέτησαν την πυρκαγιά επί της οδού Αγίου Παντελεήμωνος.
Τέλος, μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες οι δασοπυροσβέστες Εκάλης οριοθέτησαν την πυρκαγιά επί του νοτιοανατολικού τμήματος της πλάγιας και το Δημοτικό κλιμάκιο Κηφισιάς, μαζί με την ομάδα των ειδικών δυνάμεων, οριοθέτησαν το δυτικό μέτωπο της πυρκαγιάς.
Οφείλουμε ειδικές ευχαριστίες στο Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας για τις συνεχείς ρίψεις νερού μέχρι τη δύση του ηλίου, που είχε ως αποτέλεσμα την επιβράδυνση του πύρινου μετώπου, δίνοντας έτσι την δυνατότητα στις δυνάμεις μας, κατά τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες να κατασβέσουν την πυρκαγιά.
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ:
Μετά από δεκαετίες ξεκίνησε η επισκευή του Δημοτικού Γυμναστηρίου Κηφισιάς «Ι. Ζηρίνης». Αναμένουμε να ολοκληρωθεί η επισκευή στις 5 Οκτωβρίου.
Παράλληλα ενοικιάστηκαν χώροι προπόνησης και διατέθηκαν πολύτιμες προπονητικές ώρες για τις ανάγκες των αθλητικών ομάδων του Δήμου μας, στο Ολυμπιακό Στάδιο (ΟΑΚΑ) και στο Ολυμπιακό Χωριό.
-Τέλος ανακατασκευάστηκε το γήπεδο μπάσκετ των εργατικών κατοικιών Κηφισιάς, ενώ τις επόμενες μέρες ξεκινάει και η κατασκευή ενός καινούργιου γηπέδου ποδοσφαίρου 5×5 στο ίδιο σημείο. Και τα δυο έργα είναι χορηγία της εταιρίας Νovibet.
ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΧΩΡΩΝ
Ολοκληρώσαμε την κατασκευή και παραδίδουμε προς χρήση την πλατεία Αδαμών στη Κηφισιά
ΟΔΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ
Έπειτα από τουλάχιστον 30 χρόνια έγιναν, από την Περιφέρεια Αττικής, ασφαλτοστρώσεις στο καταπονημένο και επιβαρυμένο οδικό δίκτυο της πόλης, στον άξονα Λ. Κηφισίας έως Λ. Ελευθερίου Βενιζέλου (από την πλατεία Πλατάνου έως την οδό Ισμήνης). Επιπλέον διεκδικούμε και αναμένουμε την επέκταση των ασφαλτοστρώσεων και σε άλλους δρόμους της περιφέρειας εντός του οδικού μας δικτύου.
ΠΡΑΣΙΝΟ
Πραγματοποιήσαμε εκατοντάδες φυτεύσεις σε παρτέρια και πεζοδρόμια του Δήμου μας. Έγινε επίσης ευρεία παρέμβαση και εξωραϊσμός των σχολικών προαύλιων χώρων.
ΤΕΧΝΙΚΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ
Προχώρησαν σε ευρεία παρέμβαση και εξωραϊσμό σχολικών χώρων. Έγιναν δεκάδες εργασίες σε πλατείες και κοινόχρηστους χώρους.
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
Πραγματοποιήσαμε τις εξής προσλήψεις:
– 26 ατόμων διαφόρων ειδικοτήτων, με το πρόγραμμα ΔΥΠΑ 55 ετών και άνω (75% χρηματοδότηση κεντρικής κυβέρνησης)
– 40 σχολικών καθαριστριών για 10 μήνες και ⁠ανανέωση των συμβάσεων 50 εργαζομένωντων παιδικών σταθμών, μέσω ΕΣΠΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
-Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο καλοκαιρινός παιδότοπος. Φέτος για πρώτη φορά το πρόγραμμα ήταν εμπλουτισμένο με πρωτότυπες δραστηριότητες σχεδιασμένες από ομάδα ειδικών με τεχνογνωσία.
Αγαπητές/οί φίλες/οι, σε αυτή την ανάρτησή μου, παραλείπω εκατοντάδες δράσεις φροντίδας του Δήμου κατά τον τελευταίο μήνα. Εξάλλου στις μηνιαίες αναρτήσεις κάνω αναφορά μόνο σε καινούργιες δράσεις και πολιτικές μας!
Θέλω για άλλη μια φορά να ευχαριστήσω – και δεν θα σταματήσω να το κάνω – τα πρόσωπα πίσω από αυτές τις δράσεις, τα οποία καθημερινά με το έργο τους συμβάλλουν στην αλλαγή του Δήμου μας.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στη δημοτική ομάδα μας, τους αντιδημάρχους και εντεταλμένους συμβούλους, τους εργαζόμενους του Δήμου και όλους τους συνεργάτες μου.
Η προσπάθεια είναι συλλογική και σας χρειαζόμαστε όλες και όλους δίπλα μας !
Συνεχίζουμε με αγάπη, σχέδιο και όρεξη για έναν καλύτερο Δήμο Κηφισιάς – Νέας Ερυθραίας- Εκάλης.
Επόμενο ραντεβού: Στις αρχές Οκτωβρίου!!!