Βόρεια Ελλάδα : Αυξάνονται οι διασωληνωμένοι – Πηγαίνουν εθελοντικά γιατροί

0
65

[ad_1]

Αρνητικό ρεκόρ «χτύπησαν» οι διασωληνωμένοι με κοροναϊό την Τετάρτη, αποδεικνύοντας ότι με 613 ασθενείς σε ΜΕΘ πρέπει να απομακρυνθούμε από οποιαδήποτε συζήτηση για άρση του lockdown.

Ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα – και με τα συνολικά κρούσματα να μένουν σταθερά πάνω από 2.000 – η εικόνα είναι ιδιαίτερα αποθαρρυντική έπειτα από ένα μήνα σε καθεστώς lockdown.

Tα στοιχεία για τα νοσοκομεία και ειδικά για τους διασωληνωμένους είναι μελανά. Στις 7 Νοεμβρίου που ξεκίνησε το lockdown ο αριθμός των διασωληνωμένων ήταν 234 και μέσα σε δύο εβδομάδες διπλασιάστηκαν. Στις 19 Νοεμβρίου οι διασωληνωμένοι ήταν 504 και σήμερα – παρά τη χτεσινή μείωση σε 596 – ανέρχονται στους 613.

Από αυτούς, οι 276 ανήκουν στις ηλικιακές ομάδες 18-39 και 40-64 χρόνων, επιβεβαιώνοντας την ιατρική εκτίμηση ότι ο κορωνοϊός καταφέρνει «τυφλά» χτυπήματα στα άτομα ανεξαρτήτως ηλικίας και δεν είναι ιός που θα πλήξει κυρίως τους ηλικιωμένους.  Μάλιστα, οι διασωληνωμένοι ηλικίας 18-39 χρόνων ανέρχονται σήμερα σε 13 έναντι 12 που ήταν χθες.

Άλλοι 337 ασθενείς με λοίμωξη Covid-19 που βρίσκονται με μηχανική υποστήριξη αναπνοής ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 65 χρόνων και άνω, με τα 2/3 αυτών να είναι άνδρες.

Τη μεγαλύτερη επιβάρυνση την έχουν δεχθεί τα νοσοκομεία…

[ad_2]

Διαβάστε περισσότερα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ