Αυτή είναι η πραγματική εικόνα της οικονομίας

0
116

Νέο άλμα ύψους 1,4 δισ. ευρώ πραγματοποίησαν τον Οκτώβριο οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των φορολογούμενων προς το Δημόσιο, καθώς όλο και περισσότεροι αφήνουν απλήρωτους φόρους. Την ίδια ώρα, αυξάνονται συνεχώς οι φορολογούμενοι εναντίον των οποίων επιβάλλονται μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, όπως είναι οι κατασχέσεις.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν πριν λίγο στη δημοσιότητα από τη Γραμματεία Εσόδων, οι νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο (δηλαδή αυτές που δημιουργήθηκαν από την αρχή του έτους) διαμορφώθηκαν τον Οκτώβριο στα 11,73 δισ. ευρώ από 10,34 δισ. που ήταν τον Σεπτέμβριο (αύξηση κατά 1,4 δισ. ευρώ).
Όσον αφορά τις καθαρά φορολογικές οφειλές, αυτές αυξήθηκαν τον Οκτώβριο κατά 1 δισ. ευρώ. Από τα στοιχεία προκύπτει επίσης ότι η Γραμματεία Εσόδων έχει ήδη επιβάλει μέτρα αναγκαστικής είσπραξης σε 803.803 οφειλέτες δηλαδή σε περίπου έναν στους δύο φορολογούμενους με οφειλές στους οποίους μπορεί να επιβάλει μέτρα. Συνολικά οι φορολογούμενοι που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές στο Δημόσιο (φυσικά και νομικά πρόσωπα) ανέρχονται σε 4,3 εκατ.
Οι συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο ανήλθαν τον Οκτώβριο σε 93,93 δισ. ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ