Ανδρέας Παπανδρέου : O χαρισματικός ηγέτης οι παρακαταθήκες του οποίου σήμερα είναι επίκαιρες όσο ποτέ

0
118

[ad_1]

Τα ηγετικά του προσόντα δεν τα αρνούνται ούτε εκείνοι που αμφισβητούν το έργο του. Με τους αγώνες του «έβαλε τη σφραγίδα της δυναμικής προσωπικότητάς του σε μια μακρά περίοδο της εθνικής μας ζωής», έλεγε ο βασικός του πολιτικός αντίπαλος Κωνσταντίνος Καραμανλής για τον αείμνηστο Ανδρέα Παπανδρέου.

Σε αυτές τις λιγοστές φράσεις συμπυκνώνεται η ιστορικότητα της παρουσίας του μεγαλύτερου λαϊκού ηγέτη της Ελλάδας, που κατάφερε μέσα από το ριζοσπαστισμό της μεταπολιτευτικής περιόδου και το μεταρρυθμιστικό του πνεύμα, να συμφιλιώσει όχι μόνο τις δύο χαμένες «Ελλάδες» του εμφυλίου πολέμου, αλλά και να οικοδομήσει τη σύγχρονη ευρωπαϊκή Ελλάδα. Η σχέση του Ανδρέα με το λαό ήταν αδιαπραγμάτευτη, έντονά συναισθηματική, αμφίδρομη και πάντα με επίκεντρο τον άνθρωπο.

Πριν λίγες μέρες έκλεισαν 24 χρόνια από το θάνατο του και όλοι νοσταλγούν εκείνες τις ηρωικές για το λαό και τη χώρα εποχές. Ο Ανδρέας, έτσι τον προσφωνούσαν όλοι, γιατί τον ένιωθαν δικό τους άνθρωπο. Χάραζε δημιουργικούς αγωνιστικούς δρόμους για το λαό και την πατρίδα. Τον Ανδρέα Παπανδρέου μονίμως τον διακατείχε ένα θεϊκό ένστικτο και πίστευε στο άστρο του. Ο Ανδρέας εισέβαλλε στην πολιτική σκηνή ως ριζοσπάστης,…

[ad_2]

Διαβάστε περισσότερα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ