Ακης Τσοχατζόπουλος – Οι δικαστικές περιπέτειες, τα σκάνδαλα και η φυλακή

0
59

[ad_1]

Τα τελευταία χρόνια της ζωής του Άκη Τσοχατζόπουλου σημαδεύτηκαν από τις δικαστικές του περιπέτειες, την καταδίκη και τη φυλάκισή του για μίζες σε σκάνδαλα εξοπλιστικών προγραμμάτων κυρίως της περιόδου 1996-2001.

Ποινή φυλάκισης 19 ετών

Στις 11 Απριλίου 2012 ο πρώην υπουργός Άμυνας συνελήφθη με την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και στις 7 Οκτωβρίου 2013 καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 20 ετών, με την ποινή του να μειώνεται αργότερα σε 19 χρόνια.

Στις 2 Ιουλίου 2018 αποφυλακίστηκε επικαλούμενος προβλήματα υγείας, ωστόσο μέχρι και πέρσι το όνομα του Άκη Τσοχατζόπουλου δεν σταμάτησε να εμπλέκεται σε υποθέσεις διαφθοράς, καθώς τον Ιανούαριο του 2020 η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου διαβίβασε δικογραφία στη Βουλή με κεντρικό πρόσωπο τον πρώην υπουργό ασκώντας ποινική δίωξη σε συνολικά 30 πρόσωπα για το αδίκημα της απιστίας στο πλαίσιο του σκανδάλου της Siemens.

Η υπόθεση αφορούσε την περίοδο 2001 ως 2006 για τους στρατιωτικούς τηλεφωνικούς πίνακες, η οποία εκτιμάται από τους εισαγγελείς ότι προκάλεσε ζημιά στο δημόσιο ύψους περίπου 1,5 εκατ. ευρώ.

Αντίστροφη πολιτική μέτρηση

Πολιτικά, η αντίστροφη μέτρηση για το πρώην κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε λίγο πριν την περίοδο…

[ad_2]

Διαβάστε περισσότερα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ