Έρχονται βραδιές όπερας στο δημαρχείο Κηφισιάς

0
55

[ad_1]

Έρχονται βραδιές όπερας στο δημαρχείο Κηφισιάς

Την Πέμπτη 25 & την Παρασκευή 26 Μαΐου 2017 στις 20:00 στην Αίθουσα του Δημαρχείου Κηφισιάς «Δήμαρχος Βασ. Γκατσόπουλος» (Διονύσου & Μυρσίνης) θα παρουσιαστεί η όπερα του Κλαούντιο Μοντεβέρντι «Η στέψη της Ποππαίας», σε λιμπρέττο του Τζιοβάνι Φραντσέσκο Μουζενέλλο.

Μία παραγωγή του Στούντιο Όπερας της Skull of Yorick Productions, που πραγματοποιείται υπό τη διοργάνωση του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Κηφισιάς, τιμώντας την επέτειο γέννησης του «πατέρα της όπερας» Κλαούντιο Μοντεβέρντι (450 χρόνια από τη γέννησή του).

Λίγα λόγια για την όπερα:

Η ιστορία διαδραματίζεται στη Ρώμη γύρω στο 63 π.Χ. όταν ο Αυτοκράτορας της Ρώμης, Νέρωνας, αποφασίζει να εξορίσει την γυναίκα του, Οκτάβια, για να παντρευτεί και να στέψει αυτοκράτειρα στη θέση της την Σαμπίνα Ποππαία, με την οποία διατηρούσε εξωσυζυγικό δεσμό. Η όπερα ανεβαίνει με την συμμετοχή νέων καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο (Ελλάδα, Γερμανία, Βουλγαρία, Σερβία, Ισπανία) στο πλαίσιο του Στούντιο Όπερας που λειτουργεί από το 2013 με βάση τη Θεσσαλονίκη, όπου και θα ανέβει και τον Σεπτέμβριο στα πλαίσια του Φεστιβάλ Όπερας 2017, στο Ωδείο της Αρχαίας Ρωμαϊκής Αγοράς.

Σκηνοθεσία: Τζένη Δριβάλα.

Μουσική διεύθυνση: Φίλιππος Μοδινός.

Ορχηστρικό σύνολο: Quadro…

[ad_2]

Διαβάστε περισσότερα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ